Kapustové slíže s praženicou

Autor receptu: 2010

Vsade sa vari podobne , v ladnicke bolo vela kapusty a slize pridame prazenicu a je z toho Kambodzske jedlo "mee char poan moan" .Takze kapusta s prazenicou v oprazenych slizoch keby tam nebolo tej sojovej omacky je to ako na Kysuciach.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slize uvarit podla navodu alebo podla svojej chuti a odstavit na bok. Zo 4 vajicok spravit prazenicu a odlozit na teple miesto. Cibulu cesnak nakrajat na drobno a dat na rozhriaty olej do woku a zlahka oprazit , pridat kapustu a intezivne miesat a vyprazat ( stir fry) cca. 5 podla povodneho receptu (podla slovenskeho podliat troskou vody s lyzickou vegety a zakrit a podusit 5 minut).
  2. Pridame do woku slize ( povodny recept je s lyzicou rybacej omacky) tak isto sa da nahradit sojovou a este sa prida lyzica oystrovej omacky .V tych koncinach sa pestuje cierne korenie tak tie slize byvaju "stedre" pokorenene, ja som dal cerstvo drvene cierne korenie a morsku sol.Poriadne slize premiesame a "stir fry" dalsich cca 5 minut.Nakoniec pridame urobenu prazenicu a premiesame cca 2 minuty. Ozdobime jarnou cibulkou.