Medvedie labky fotorecept

ywett - fotkaywett, 15. decembra 2012
Medvedie labky (fotorecept)
Foto: ywett

Milí varecháči, varecháčky, redakcia a návštevníci tejto stránky, prajem Vám krásny adventný čas, pohodu a lásku v srdiečku, zdravie a veľa šťastných a pokojných Zobraziť celý popisMilí varecháči, varecháčky, redakcia a návštevníci tejto stránky, prajem Vám krásny adventný čas, pohodu a lásku v srdiečku, zdravie a veľa šťastných a pokojných chvíľ vianočných i predvianočných v kruhu svojich blízkych a známych :-))

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g (čerstvé)
100 g mleté (alebo mandle)
100 g
1/2 čajová lyžička
30 g
 z 1/2 citróna
2
3 ks (nemusia byť)
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo) a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tieto krehké koláčiky sú naše obľúbené a recept mám od svokričky. A kedže ich veľmi ľúbi môj manžel, tak ich robievam každé Vianoce :-) Viem, že každý má ten svoj recept osvedčený, ale pre inšpiráciu ponúkam recept aj Vám ;-)

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobrú chuť!

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
mnam, toto mam rada, len nemam nervy na tie formicky :-)
hubata
Ďakujeme za krásne prianie k Vianociam a veru si ma inšpirovala čo dať kamoške k Vianociam: krásne naaranžované labky.
Je pravda že každý má ten svoj labkový recept - podobne ako na vianočnú kapustnicu - obyčajne zdedený po mame alebo babke. Je to aj akási spomienka na nie sú medzi nami a čo nám do života veľa dali. Niekto dáva kokos, niekto vlašské orechy a niekto lieskovce a mandle, ale tak to má byť.
domci4
Ďakujem a krásny recept :p aj Tebe prajem kráásne Vianoce
mariaklara
Krásny vinš na úvod, ešte krajšie labky....:-))) Krásne predvianočné obdobie.
jerica
Ywet , si milá , kráse sa prizerám , lásky toľko v recepte , pripájam sa tiež,želania krásny čas adventný :-)
vavan
spoločne aj tebe aj celej tvojej rodinke šťastných a pokojných chvíľ vianočných i predvianočných.Ďakujeme za krásnu vianočnú pohladnicu
nááádhera
ywett
Milá @vavan , krásne ďakujeme za milé prianie :-)...a ďakujem za nahliadnutie :-)
kavka123
Dievcata,hladam recept na ,,furmickove ,,Myslela som si ,ze toto by mohli byt tie z mojej mladosti,ale nie som si ista...tie moje boli orechove a z vnutra prazdne/nafuknute/a moja starka pouzivala rozne furmicky/rozne tvary/ale to by nemal byt problem.
ywett
@kavka123 , vitaj medzi nami a nemyslíš to náhodou tie fúkané, kokosové?
renka73
Jééé to je nádhera :) to sú moje obľúbené :)
medovnicek
Ivka vždy nesmierne obdivujem ako krásne dokážeš to čo upečieš nafotiť aj táto fotografia je úžasná
helca103
ani u nás nesmú chýbať na vianočnom stole, Tvoje labky sú aj krásne naaranžované
kavka123
vavan-dakujem za typ,zda sa mi ze by to mohlo byt to moje furmickove...pamatam si ,ze sme do furmiciek davali cesto len do polovice a ono zdvojnasobilo objem pri peceni.Urcite to skusim na buduci tyzden :D
klaura
tohoročné Vianoce upečiem labky podľa teba ... :)
krásne fotočky ...
orchidea
pekne si ich vyfotila...aj ja pekávam klasické labky ale tohto roku chcem vyskúšať s gaštanovým pyré...
mesiar50
Prajem tiez stastné a pokojné vianoce v kruhu tvojej
rodiny.Väcsinu tvojich receptov mám ulozenych,pekne nafotené logicky vyklad dalsí komentár zbytocny.
Dakujem KK
bibia1
Ivuška, aj vám prekrásne Vianoce, veľa zdravia, šťastia, radosti a rodinnej pohody
všetky vianočné koláčky sa ti vydarili, sú krásne
ywett
@orchidea ďakujem
@mesiar50 a @bibia1-Zdenka , ste milí a krásne ďakujem za prianie a milé komentáre :-))....potešilo ma, že aspoň niekto postrehol, čo som písala v úvode, ďakujem ;-)
iva63
Ywetka, labky sa ti krásne vydarili...foto opäť nádherné-:) ...a ďakujem za tvoj recept na vianočku, ktorý si sem dala-:)..piekla som podľa teba a bola vynikajúcaaa..ďakujem...a želám krásne vianoce v kruhu rodiny!
jankavaskova
Dobry vecer, prosim poradte, ako odhadnut cas na vybratie z formiciek? Skusala som aj predvcerom aj dnes, dnes bilancia 4 z 12 nerozsypane - naozaj su krehucke, ale aka je ta finta, ze sa s nimi da robit? Alebo ich mam upecene moc? Alebo malo? Vdaka
ywett
@jankavaskova každá rúra pečie ináč a kedže väčšinou pečiem v plynovej, tak tažko sa niekedy dá odhadnúť, že ako dlho...niektoré stačí piecť aj 12 minút, tieto som piekla 15 min. a vo formičke ich zvyknem nechávať 5 minút a potom vyklopím do taniera s cukrom, jemne buchnem formičkou a pekne sa vyklopí, nezvyknú sa rozsypať a niektoré aj úplne nechám vychladnúť, lebo všetky v cukre neobaľujem...mrzí ma, že sa ti rozsypali....neviem, v čom sa mohla stať chyba...a nevykaj mi, tu si všetci tykáme :-)....ešte ma napadlo, cesto si spracovala v rukách?
jankavaskova
Ano, v rukach, akurat som nemala lieskove oriesky ani mandle, dala som miesto nich vlasske. V tom by ale problem byt nemal, vsak? Cesto uzasne, tie kolaciky, ktore prezili mame odlozene, ostatne sme poskusali, uzasne a co zvysilo, to moj manzel vymyslel pouzit uplne rozmrvene ako posypku na rezance. Znova uzasne :-) Zatial som labky robievala len s babkou a mamkou ako mala, teraz skusam po strasne dlhej dobe pre svoje vlastne deti, cize vlastne s miesenim prvykrat. Vzdat sa nevzdam, ale musim najst tu fintu.
ywett
@jankavaskova v tom nebude problém, lebo tiež som skúšala dať vlašské orechy.. a čítam, že ste si poradili a verím, že nabudúce sa už podaria podľa tvojich predstáv, alebo ešte vyskúšať iný recept, je ich tu viac :-)...ale si presne ako ja, lebo tiež ak sa mi niečo nepodarilo, tak som to nevzdala a skúšala...teda okrem veterníkov :-P Tak nech sa darí a prajem šťastné a veselé Vianoce! :-)
pivonka
Pastva pre oči, krásne upečené a nádherne naaranžované a nafotené. @jankavaskova , možno, keby si nahradila hrubú múku polohrubou, budú menej rozsýpavé? Ja už roky nedávam do žiadneho pečenia hrubú múku.
Prajem všetkým varecháčom krásne Vianoce prežité v pokoji, šťastí a zdraví.
ywett
@Pivonka (16.12.2016 13:28)

Ďakujem @pivonka :-)
A ohľadom múky, áno kľudne sa môže hrubá múka zameniť napr. za hladkú, lebo aj tak sú dobré. Tento recept mám od manželovej maminky a robievam ich dlhé roky a používam hrubú múku. Určite záleží aj od kvality múky a masla. Formičky nemastím vo formičke ich zvyknem nechávať 5 minút a potom vyklopím do taniera s cukrom, jemne buchnem formičkou a pekne sa vyklopí, nezvyknú sa rozsypať.
Ďakujeme za prianie a aj Tebe a Tvojim blízkym, šťastné a veselé Vianoce :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia