Medovníkové srdiečka
Medovníkové srdiečka

Medovníkové valentínske srdiečka bez lepku

novalim - fotkanovalim, 11. februára 2024. Komerčný recept.
Medovníkové valentínske srdiečka bez lepku
Foto: novalim

Na svätého Valentína radi obdarúvame svojich najbližších či už kvetmi, sladkosťami alebo inými darčekmi. My sme pre vás dnes pripravili jednoduchý, ale efektný recept Zobraziť celý popisNa svätého Valentína radi obdarúvame svojich najbližších či už kvetmi, sladkosťami alebo inými darčekmi. My sme pre vás dnes pripravili jednoduchý, ale efektný recept na bezlepkové medové srdiečka. Využili sme na to naše bezlepkové chladené medové cesto, poliali sme ich kvalitnou horkou čokoládou a ozdobili lyofilizovanými malinami. Takýmto vlastnoručne upečeným darčekom svojich blízkych isto očaríte.
Zdroj: www.novalim.sk

6 ks
porcií
15 minút
príprava
12-15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
aspoň 200 g kvalitná
 bez vône (alebo Cera)
 (alebo jahody)




Postup

  1. 1

    Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme väčšie srdiečka a ukladáme ich na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.

  2. 2

    Čokoládu spolu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť.

  3. 3

    Upečené a vychladnuté srdiečka namáčame do čokolády, prípadne ich celé čokoládou polejeme. Uložíme na mriežku a necháme čokoládu zaschnúť.

  4. 4

    Keď je už mierne stuhnutá, posypeme lyofilizovanými malinami. Necháme úplne stuhnúť. Skladujeme ideálne v plechovej dóze.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia