Medovníčky

Medovníčky
Foto: cica2
cica2Cica2, recept pridal: 18. novembra 2012 8:14Ďalšie jeho recepty

Mäkučké ihneď po upečení. Sú naše tradičné a najobľúbenejšie a najradšej ich pečiem na Vianoce ;-)... a tak krásne neviem zdobiť, takže ponúkam len recept, ktorý mám uložený aj na svojom blogu :-)

Suroviny

30
minút
príprava
10
minút
na 170-180 °C

Postup prípravy receptu

Najskôr múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky) pridáme ostatné suroviny a všetko spolu zmiesime.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1 - 2 hod. odležať.

Cesto vyvaľkáme, na asi 5 mm hrúbku a formičkou povykrajujeme a ukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 - 180 stupňov a pokiaľ sa vyhreje, ponatierame medovníčky rozšľahaným celým vajíčkom. Pečieme približne 10 minút. Prajem dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

77 komentárov k receptu
  • iva63, 18. novembra 2012 o 09:14
    máš ich veľmi krásne, určite sú aj rovnako chutné..práve cez týždeň som ich objavila na tvojom blogu a uložila som si ich medzi moje recepty-:)


  • aankaa, 18. novembra 2012 o 09:18
    aha ho...:-)......neuveríš,ale práve teraz som robila také isté,len som pridala do cesta trošku pomletých klinčekov.....a reku,kým bude cesto odpočívať,mrknem sem,že čo nové....no máš ich krááááásne a dúfam,že aj mne sa tak podaria.....tak príjemnú nedeličku...:-)


  • danculka, 18. novembra 2012 o 09:26
    pekné sa Ti vydarili...))


  • cica2, 18. novembra 2012 o 09:29
    @ivka63 ďakujem a dúfam, že budeš s receptom spokojná, daj potom prosím vedieť. A teším sa tvojej návšteve aj na mojom blogu, vitaj :-)

    @aankaa vitaj medzi nami, pozerám, že si tu nová :-) A dobrý nápad, pridať aj klinčeky, budú krásne rozvoniavať. Ďakujem a tiež prajem peknú nedeľu :-))...a určite sa ti krásne vydaria ;-)


  • cica2, 18. novembra 2012 o 09:30
    ďakujem @danculka :-)...to som fotila pred dvomi rokmi


  • frezia, 18. novembra 2012 o 10:10
    Su krasne,urcite ich vyskusam.Uz su ulozene.


  • niniatko, 18. novembra 2012 o 10:13
    sú krásne, presne takéto niečo som hľadala... vďaka
    a ja tiež neviem absolútne zdobiť :)


  • stacy77777, 18. novembra 2012 o 10:22
    určite upečiem,práve to sa mi páči,že sú mäkké po upečení


  • irenaw, 18. novembra 2012 o 10:36
    Vianoce, Vianoce prichádzajú... :-)


  • svetlana9, 18. novembra 2012 o 10:39
    pečiem takéto už viac rokov a funguje to - naozaj sú mäkké - ja ich po natretí a zobratí z plechu vkladám do topánkovej krabice vyloženej alobalom a zakryjem ich, kým dám ďalšie. Vtedy ich na 100 % udržím mäkké, lebo oni by na vzduchu predsa len trochu stvrdli. Tiež neviem zdobiť, resp. nezdobím medovníčky. Vždy pečiem z viac dávok, lebo jedna dávka sa už pri pečení určite zje. A klilnčeky - dávam - mne to nerobí dobre na srdiečko, ale potom sú lákavejšie svojou vôňou.


  • anninkka, 18. novembra 2012 o 11:08
    máš ich pekné ......Vianoce ozaj sú za dverami


  • amia, 18. novembra 2012 o 12:12
    veľmi krásne, ukladám a vyskúšam.


  • hviezdickaz, 18. novembra 2012 o 12:32
    tento rok chcem aj s mojimi drobcami piect medovnicky,takze budu podla tvojho receptu ( a tiez zrejme bez toho zdobenia :) ) ,potom sa ti pochvalim,ako sa nam podarili :) dik za receptik...


  • janka1011, 18. novembra 2012 o 14:19
    vyskúšam, aj keď s obavami, lebo už som robila aspoň 5 receptov, kde tiež bolo uvedené, že mäkké hneď po upečení - a aj boli,, no na tretí deň stvrdli na kameň :( a to som ich držala zatvorené v plastovej dóze... ale tieto ešte vyskúšam, dúfam, že už sa nesklamem


  • danda3, 18. novembra 2012 o 15:15
    Ivka, presne tento recept mám aj ja a nedám naň dopustiť, najlepšie medovníčky. A tiež nezdobím, stačí kúsok orecha alebo len také "holé", keď som jeden rok zdobila, tak sa ma doma pýtali, že či sa mi to chce?! Tak nechce...:D:D:D


  • aankaa, 18. novembra 2012 o 15:49
    ďakujem za privítanie....:-)).....môžem potvrdiť,že sú ozaj mäkké....dnes som ich piekla a podarili sa....tiež som nezdobila,pred pečením som ich potrela rozšľahaným vajíčkom a do stredu dala zlomok orecha a zopár som upiekla bez orecha,lebo si ich chce dozdobiť dcéra........no a trošku som dnes aj experimentovala:....povykrajovala som na dva plechy také malé medovníčky každý vzor do páru...po upečení som po dva spájala bazovým džemom a namáčala v čokoládovej poleve.....:-)


  • helca103, 18. novembra 2012 o 15:59
    nádherné medovníčky, aj ja ich pečiem ale potieram vajcom až po upečení ešte teplé. Teraz asi skúsim potierať pred pečením ked vidím aké ich máš krásne lesklé.


  • izabella929, 18. novembra 2012 o 16:02
    prekrásne medovníčky...)


  • tothka, 18. novembra 2012 o 18:30
    Medovníčky zvyknem piecť až v decembri, no neviem, či ma moje vnúčatá nenahovoria už aj skôr. Je to taký náš predvianočný rituál, už sa teším. Mám svoj osvedčený recept, ktorý pečiem už dlhé roky - medovníčky sú hned mäkké . Tieto tvoje sú tiež veľmi pekné, naozaj sa ti vydarili. Ja ich potieram až po upečení, ešte také horúce .


  • 3sandra3, 18. novembra 2012 o 19:13
    nooo,, recept sa zíde,,, krásne medovníčky


  • honestka, 19. novembra 2012 o 05:17
    tento rok je u mna asi prvy, co nemam odlezane cesto na medovniky. je tu vela receptov a kazdy hovori o jeho najlepsich, takze tazko vyberat. a kedze medovniky na vianoce je treba mat, upeciem podla teba @cica2- laka ma aj gramaz medu lebo vela ludi pouziva iba par lyzic...
    urcite sa ozvem ako vysli z tunajsich ingredients.pozdravujem


  • turistka, 19. novembra 2012 o 09:47
    @Cica2 , medovníčky sa Ti pekne vydarili-gratulujem. tento rok prvýkrát tiež pečiem, ale som si povedala, že i vyskúšam ozdobiť, tak bude aspoň veselo :-)


  • soncya, 19. novembra 2012 o 12:12
    cica2, robím tak isto, len dávam 2 vajcia a 3 plné polievkové lyžice medu. Potieram len žĺtkami pred upečením. Zdobím cukrovou polevou (citrón, bielok, práškový cukor) a môžem potvrdiť že sú mäkké. Ak aj trocha obschnú, vždy to zachráni šupka z jabĺčka vložená k perníčkom.



  • medovnicek, 19. novembra 2012 o 19:47
    @cica2 vidím, že už si rozbehla vianočné pečenie, ja sa ešte len chystám pripraviť cesto, máš ich krásne, ja pečiem podľa receptu, ktorý vyšiel v úplne prvom čísle časopisu Medovníčky
    @soncya máš ich krásne nazdobené


  • cica2, 21. novembra 2012 o 17:21
    @ frezia @ niniatko @ stacy77777 @ irenaw @ svetlana9 @ anninkka @ amia @ hviezdickaz veľmi pekne ďakujem za nahliadnutie a milé komentáre :-)
    @ janka1011 ja dúfam, že tento recept ťa nesklame, už podľa toho receptu pečiem každé vianoce, presnejšie 15 rokov a sú výborné, tak držím palce! :-)...a vitaj medzi nami! :-)
    @ danda3 Darinka :-DDD a ďakujem :-)
    @ aankaa výborný nápad a ďakujem, že si napísala :-)
    @ helca103 ďakujem :-)..a ak mám domáce vajíčka, vtedy tiež potieram po upečení, ale ak mám kupenské, tak preto vtedy radšej potieram pred upečením
    @ izabella929 @ 3sandra3 krásne ďakujem :-)
    @ tothka tiež pečiem v decembri, teda týždeň pred Vianocami a aj u nás je to predvianočný rituál a hlavne deti majú z toho najväčšiu radosť, keď môžu pomáhať a ďakujem :-)
    @ honestka ako rada ťa opäť vidím a veľmi pekne ďakujem, dúfam, že ťa môj recept nesklame :-)
    @ turistka :-))) ďakujem...a ja už radšej neskúšam zdobiť, vždy to dopadne hrozne hi hi :-))...tak nech sa darí! :-)
    @ soncya teda klobúk dole, máš ich nádherne ozdobené, zoberieš ma na zaúčanie? :-)
    @ medovnicek ďakujem :-)....ale na vianoce ešte nepečiem, to by bolo skoro a ešte by to pojedli :-) v diskusii @ niniatko chcela osvedčený recept, tak preto som pridala, možno sa zapáči :-)

    Ešte raz všetkým veľmi pekne ďakujem a aj za vaše rady a skúsenosti, ohľadom medovníčkov :-)



  • cica2, 21. novembra 2012 o 17:26
    ups, ale som tomu dala...snáď mi to redakcia opraví a jeden príspevok aj vymaže...ďakujem


  • mama3chlapov, 23. novembra 2012 o 07:25
    jéj medovníčky, peknučké... Začína nám advent, mala by som už aj ja porozmýšľať čo tento rok piecť. A vytiahnuť v nedeľu adventný veniec. Medovníky nám nikdy nechýbajú na stole a musím ich chrániť vlastným telom, aby niečo ostalo do vianoc. Už sa stalo, že som na poslednú chvíľu musela piecť ďalšie :o) . Cica2 čakám aj na ďalšiu vianočnú inšpiráciu od teba - lebo všetko vždy ukážkové!


  • cica2, 23. novembra 2012 o 22:32
    @mama3chlapov krásne ďakujem :-)))...a s dcérkou sme minulý rok robili tento adventný veniec, tak ak chceš pozri si :-)

    » varecha.pravda.sk/recepty/adventny-veniec-fotorecept/2265...


  • fejton1, 24. novembra 2012 o 11:39
    @cica2 prave teraz som zamiesil cesto na tvoje medovničky,ale cesto sa mi zda dost mäkke tak neviem či viac stuhne po odležani alebo pridat viac múky.


  • cica2, 24. novembra 2012 o 12:14
    @fejton1 ak sa ti vidí veľmi mäkké, pridaj ešte troška múky, ale v chladničke aj stuhne...tak nech sa dobre darí!


  • dadmara0807, 25. novembra 2012 o 13:19
    @cica2 páči sa mi tvoj a recept a keďže už mám doma veľkú pomocníčku ( dcérka má 3 roky )a rada pomáha pri pečení tak idem prvý krát medovníčky a vybrala som si tvoj receptík moc sa mi páči jednoduchodť na začiatku a krása po dopečení :) len sa chcem opýtať po upečení netreba nicím potrieť? ďakujem


  • cica2, 25. novembra 2012 o 13:37
    Ahoj @dadmara0807 tak nech sa vám s dcérkou krásne darí (ste zlatučké na fotke:-))... ďakujem za milý komentár a dúfam, že budeš s receptom spokojná, daj potom vedieť....a ohľadom potierania, ak mám domáce vajíčka, vtedy potieram medovníčky až po upečení, ale ak mám kupenské, vtedy radšej po upečení


  • cica2, 25. novembra 2012 o 13:41
    ja popleta...pardon...tak ešte raz, ak mám kupenské vajíčka, vtedy radšej potieram pred upečením!


  • janger, 27. novembra 2012 o 17:07
    Ivka, poslala som ti mail z inej adresy, ako si zvyknuta, prosim precitaj si to. Tam mi mozes aj odpisat. Ahojcek.


  • cica2, 27. novembra 2012 o 19:31
    Janka, prišlo mi a všetko je ok!


  • janger, 29. novembra 2012 o 13:04
    Ivka, @cica2 , vcera vecer som ich piekla, su chutnucke! Este ich budem ozdobovat (teda budem sa snazit ich ozdobovat) ;-). Potom spravim fotku a poslem.


  • cica2, 1. decembra 2012 o 16:38
    @janger Janka mám radosť, že si si vybrala môj recept a že medovníčky chutia a už sa teším na fotku, ahojček :-)


  • mesiar50, 1. decembra 2012 o 22:02
    @cica2 ,
    Skoda,ze tieto vianoce budem v zahranici
    Skoda preto lebo tento recept by som neodkladne
    vyskusal.Tvoje medovnicky nemaju paru
    Su upecene do zlatohneda krasne vyzdobene
    Kto da taketo medovnicky na vianocny stolik
    urcite sa nemusi hambit
    Ukladam do KK,a Dakujem


  • ywett, 2. decembra 2012 o 11:50
    @mesiar50 vyskúšaš, keď prídeš domov, škoda, že musíš stráviť sviatky mimo domova.... a ďakujem za milý komentár :-)...a práveže ja nezdobím, lebo tak krásne to neviem, takže len takto jednoducho a hlavne, že chutia :-) Fotka čo je vložená v komentároch, tak to pridala @soncya ona ich tak krásne ozdobila :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 38 komentárov)
  • mesiar50, 2. decembra 2012 o 14:38
    Sorry soncya pochvala patry aj tebe
    ywett kraca mi stejne o to aby recept bol odskusany
    Kedze moje medovnicky sa mi nedaria boli prevazne
    tvrde.Receptik ulozim urcite vyskusam sorry sledoval som hlavne technologiu postupu.Pa


  • ywett, 2. decembra 2012 o 16:49
    @mesiar50 tak dúfam, že budeš s receptom spokojný, určite potom napíš, ak vyskúšaš, prajem všetko dobré a nech sa ti krásne darí vo všetkom! :-)...ináč v Holandsku mám priateľku :-))...tiež je varecháčka


  • janger, 3. decembra 2012 o 15:28
    Ivka, tak takto som ich 'dokatovala'. Vobec neviem pekne ozdobovat. To su ale potvorky, co? Ale moj muz hovori, ze su pekne!!! Hahaha. Ale chutia vyborne. Chcela som vyskusat aj novu polevu (zo suseneho bielka, ale bola moc husta. Okrem toho sa mi prederavilo ozdobovacie vrecko, v druhom som vystrihla moc velku dierku...A jednoducho nemam na to talent ;-). Medovnicky s menom dam kazdemu na tanier pri vianocnej veceri. Pokusim sa pridat fotku, dufam, ze to pojde.




  • ywett, 7. decembra 2012 o 18:36
    Milá Janka- @janger ani nevieš ako si ma potešila, ďakujem za krásnu fotku, medovníčky máš nádherné a teším sa, že si bola s receptom spokojná :-) ďakujem, že si napísala a keby si bývala bližšie, dala by som si aj tie moje ozdobiť, lebo to hneď krajšie vyzerá, ako tie moje holé :-))


  • janger, 8. decembra 2012 o 12:46
    Ivka, no to som sa teda dobre zasmiala, fakt :-))), ze by si si dala aj tie tvoje ozdobit :-). Toto, co vidis, tak to som vybrala este tie najlepsie vydarene...Ked tu na Vareche vidim tie krasne zdobene medovnicky, co niektore varechacky dokazu, tak to je ozaj umenie...


  • ywett, 8. decembra 2012 o 14:02
    to obdivujem aj ja, ako krásne dokážu ozdobiť, vidíš Janka, zase máme niečo spoločné :-) Prajem krásny dník, ahojček :-)


  • zakajo, 8. decembra 2012 o 15:30
    ywett, celý týždeň sľumojim dievčatám dom, že cez výkend pečieme perníčky. Tvoj receptík sa mi veľmi páči , tak sa ideme kulinársky vyžiť. Potom pošlem foto papa a pekný výkend. :o)


  • lusinkab, 8. decembra 2012 o 15:53
    @ywett takze medovnicky su uz upecene :-) cesto je vynikajuce,super sa s nim pracuje a medovnicky sa krasne nafukli a chutovo su vynikajuce :-) fotku pridam zajtra kedze som mala trosku mansi sok (ale nie z medovnickov) a este cela sa trasiem,takze to zdobenie dnes vecer by nedopadlo dobre :-)


  • ywett, 8. decembra 2012 o 17:01
    @zakajo ďakujem a prajem príjemné pečenie, nech sa tebe a dievčatám krásne darí, teším sa na fotku.... a vitaj medzi nami! :-))...a tiež prajem pekný víkendík :-)
    @lusinkab mám radosť, že recept mal úspech aj u teba, ďakujem a teším sa na foto :-)....dúfam, že ten šok už pominul a je všetko ok!...tak nech sa zdobenie krásne darí a už teraz tuším, že to bude krásne


  • lusinkab, 9. decembra 2012 o 06:46
    ahoj @ywett prikladam slubenu fotku :-) trosku som sa dnes pohrala ale zistila som,ze nie je ziadna sranda zdobit medovnicky ked je vonku 34 stupnov ale uz su hotove,takze si mozem uzit zvysok nedele.Uz je aj po soku :-) ono vies ked tu je tak horuco tak zvieratka cca 9cm lezuce svaby si pobehuju po vonku ako na beziacom pase a ked som sa vratila z kuchyne do obyvacky,ze reku pozriem co mi treba na polevu a jeden taky si statocne behal po obyvacke takze som dostala taky mansi zachvat ale uz je to ok :-) aspon dufam,ze nema kamosov niekde schovanych :-)









    ....posielam tebe aj tvojej dcerenke krasny pozdrav a prajem Vam prijemnu nedelu :-)


  • ywett, 9. decembra 2012 o 17:10
    Ahoj @lusinkab teda som milo prekvapená a potešená, medovníčky si nádherne ozdobila, zoberieš ma prosím na zaučenie? :-) Ešte aj dcérka vraví, že ...jééj a či si aj my tak ozdobíme :-)...darmo vravím, že to neviem :-).. a srdečne ťa pozdravujeme a ďakujeme za pozdrav z Austrálie, dneska už aj u nás svietilo slniečko, ale mrzlo :-)...tak u vás sú poriadne horúčavy...uf a tie potvory tiež neznášam, ja sa aj pavúkov bojím :-P....ďakujem za krásne fotky a rovnako aj tebe prajeme krásnu druhú adventnú nedeľu :-)


  • siminimie, 9. decembra 2012 o 17:17
    akú trvanlivosť majú? vydržia mi do Vianoc? :)


  • ywett, 9. decembra 2012 o 17:32
    @siminimie ja ich zvyknem piecť týždeň pred sviatkami, tak myslím, že vydržia aj dlhšie, ak sa hneď nezjedia :-)


  • siminimie, 9. decembra 2012 o 17:35
    lebo som už rozmýšľala, že dnes ich upečiem ..zohnala som si aj tubičky (farebne pera) na zdobenie od oetkera :), robila som ich aj min. rok ale napamätám sa do kedy vydržali, ja sa len bojím aby neztvrdli do Vianoc


  • ywett, 9. decembra 2012 o 17:43
    ja ich mávam v sklenenej dóze a ak ostalo zo pár kúskov na Silvestra, tak stále boli mäkké, preto ich opakovane rada robím už skoro 20 rokov :-)....no, najlepšie bude ak to tentoraz poriadne odsledujem, chystám sa ich piecť tento víkend....a ak sa rozhodneš, tak nech si s receptom spokojná a hlavne aby vydžali dlho mäkké :-)


  • havino, 9. decembra 2012 o 23:38
    Ywka, kedže som nesmierne spokojná s tvojimi inými receptami a s mojimi medovníčkami až tak nie, každý rok pomaly skúšam nejaké iné a nie je to ono, budúci pondelok sú aj tvoje na rade, ešte ma nesklamal ani jeden tvoj recept, čo napíšeš do gramáže to sedí obrazne povedané na gram


  • lusinkab, 10. decembra 2012 o 10:36
    @ywett :-) povedz dcerke,ze s tym musi zacat od mala a kazde Vianoce poctivo pomahat zdobit :-) ja som od malicka pomahala mamke zdobit medovnicky a rok co rok uz zacinaju vyzerat tak ako by aj mali :-) este zopar rokov a mozno aj to cipkovanie mi na nich pojde :-) dakujem za pozdrav :-) @havino sedi presne na gram a su vynikajuce :-)


  • ywett, 11. decembra 2012 o 18:12
    @havino @lusinkab ste milé a ešte raz ďakujem :-)...@havino tak nech majú aj u vás medovníčky úspech, nech sa dobre darí :-) @lusinkab dcérku zaúčam, len na to zdobenie ju pošlem k tebe, lebo ja by som jej to darmo ukazovala, kedže to neviem :-P....keď bol syn malý, vtedy sme aj skúšali naše medovníčky zdobiť:-)...ale už má iné záľúby, pečenie ho už nebaví, on je skôr na počítače....teraz pozerám v profile tvoj vek, tak on je o dva roky od teba mladší :-))


  • surincicka, 12. decembra 2012 o 08:15
    včera sme ich s dcérenkami upiekli sú výborné!


  • ywett, 12. decembra 2012 o 19:22
    @surincicka mám radosť a ďakujem, že si napísala :-)


  • emmatessdad, 20. decembra 2012 o 23:42
    ja peciem roky (asi 20) moj recept mam ho aj v receptoch, ale zahadzujem ho lebo prave som dopiekla Tvoje (je ich asi milion:-))))) a su tak dobre, ze nechapem ako mi mohli doteraz chutit tie moje.Su NEUVERITELNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

    Dakujem krasne a pekne sviatky.


  • ywett, 21. decembra 2012 o 21:05
    @emmatessdad to fakt?...ale ak si tak dlho piekla podľa svojho receptu myslím, že bola škoda ho zahodiť :-))...krásne ďakujem, teším sa, že si aj ty bola s mojim receptom spokojná. Ďakujem za prianie a rovnako aj Tebe a Tvojej rodinke, prajem šťastné a veselé Vianoce! :-))


  • vilma1974, 9. novembra 2013 o 07:03
    Letos vyzkouším.


  • ywett, 9. novembra 2013 o 12:24
    @vilma1974 , tak nech sa dobre darí a potom napíš :)


  • steisi, 21. novembra 2013 o 15:15
    No vianocne pecenie na to sa uz tesim, mohli by ste mi poradit recept na dobre a jemne linecke kolaciky take aby boli take krehke a mekke dakujem


  • ywett, 21. novembra 2013 o 18:52
    @steisi , jeden recept na linecké koláčiky sa mi už osvedčil pred dvomi rokmi a inšpirovala som sa receptom od Kláriky...robila som ich aj na Veľkonočné sviatky, sú výborné





    Tu je link na jej recept: » varecha.pravda.sk/recepty/linecke-kolieska-den-a-noc-foto...


    ...akurátne ja som zmenila jednu surovinu, použila som klasické maslo


  • steisi, 28. novembra 2013 o 14:03
    Dakujem uz ho mam v kucharke :-D a vyskusam, a nevadi ak v recepte neni soda bik. su take meke sypave ?


  • ywett, 28. novembra 2013 o 20:24
    @steisi , ak myslíš tie linecké, tak netreba sódu bikarbónu


  • steisi, 29. novembra 2013 o 21:07
    ano tie som myslela no ved uz onedlho a budem ten receptik testovat :-D


  • ywett, 30. novembra 2013 o 16:38
    @steisi , nech sa dobre darí :)


  • smuuk043, 10. decembra 2013 o 10:37
    @helca103 ja som ich potrela až po upečení, a boli skvelé!!! Ale tento recept budem už odteraz robiť stále :)


  • monna, 11. decembra 2013 o 08:22
    Idem na to.....dúfam,že sa mi podaria,aj keď mi tam chýba kypriaci prášok.ale vyzerajú skvele.
    ja mám recept na linecké od mojej babky:10 dkg prašk.cukru,20 dkg masla(najlepšie čerstvé),30 dkg hlad.múky,pol bal.vanilin.cukru,pol bal.pr.do pečiva,citr.kôra a 1 vajo.


  • kandrea, 11. decembra 2013 o 21:44
    Ja som tento recept objavila len tento rok uz som urobila tri dávky. Sú skvelé každý kto ochutná si pýta recept. Ďakujem :)


  • lubenecka021, 13. decembra 2013 o 14:42
    ahoj tak ja som tvoj receptik vyskušala a mal uspech...aj dnes ho ideme znovu robit lebo sa vsetko zjedlo.:)


  • tami1, 14. decembra 2013 o 23:49
    Tento recept mi nedavno odporucila moja znama...skusala som dat najprv pernikove korenie.Vsetko sa uz vyjedlo a tak som dnes robila znovu ale dala som skoricu.Su fantasticke!!! Ozaj este lepsie!Mnam...dufam ze uz do vianoc vydrzia...musim odlozit...Receptik vrelo odporucam vsetkym...Dakujem


  • nancynka, 17. decembra 2013 o 22:32
    ahoj,
    moje prve pernicky v zivote a prave tvoje, uz teraz som s nich nadsena, tak uvidim ako bude okolie reagovat :) ale kazdopadne dakujem za skvely receptik :)


  • majda1411, 19. decembra 2013 o 22:18
    Ahojte, ja som robila tie perníčky presne podľa receptu, neviem čo som pokazila, ale na druhý deň boli tvrdé. Teraz už pomaličky mäkknu. :( som asi nešikovná pekárka.


  • ywett, 25. decembra 2013 o 18:00
    @smuuk043 , @kandrea , @lubenecka021 , @tami1 , @nancynka , ďakujem dievčatá a mám radosť, že medovníčky mali úspech aj u vás :-)

    @monna , ďakujem, že si sa s nami podelila aj o tvoj recept a dúfam, že sa medovníčky vydarili aj tebe (alebo si myslela tie linecké?...lebo tam nejde kypriaci prášok)

    @majda1411 , netuším kde sa mohla stať chyba, môže to byť aj kvalitou múky. A určite si šikovná, však ani mne sa niekedy nedarí



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist