Foto: mariaklara
Tento recept pečiem už tridsaťtri rokov a mám ho od mojej svokry. Pečiem ho hlavne na Vianoce a na Veľkú noc. Moje deti ho Zobraziť celý popisTento recept pečiem už tridsaťtri rokov a mám ho od mojej svokry. Pečiem ho hlavne na Vianoce a na Veľkú noc. Moje deti ho ľúbia do dnes, keď boli malé nazvali ho jednoducho "Deň a noc", preto, že jedna polovica koliečka bola svetlá, to ako deň, druhá polovica tmavá, omočená v čokoláde, ako noc. Je to veľmi jednoduchý recept.
príprava
na 125-150 °C
Postup
-
1
Cukor, palmarín a múku spolu zmiesime rukou a vypracujeme hladké cesto. Odložíme na 12 hodín do chladničky.
-
2
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku (nie na raz, ale na dva krát), rozvaľkáme na 4-5mm hrúbku a vykrajujeme koliečka. Poukladáme na plech (plech netreba potierať tukom) a opatrne pečieme pri teplote 125°-150°C 6-8 min.
-
3
Necháme vychladnúť, vychladnuté potierame ríbezlovým džemom a spájame dve koliečka spolu proti sebe. Takto pripravené koliečka omáčame do čokoládovej polevy. Omáčame len polovicu koliečka a necháme stuhnúť.
-
4
Takto natieram.
Diskusia k receptu