Medové rezy

amka - bez fotkyamka, 15. decembra 2009

Tento recept mám od mojej maminky a pečieme ho tradične na Vianoce. Bolo uverejnených veľa podobných receptov, avšak tento je len náš.

80-100
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

600 g
150, 2 g, PL
3 PL
50 g
3 ks
2 rovné kávové lyžičky
1/2 l
5  PL kopcovité
250 g
250 g
1 dcl
1 ks
1 pohár zavár.
200 g




Postup

  1. 1

    Medové pláty - cesto pripravíme z múky, práškový cukor zmiešaný s dvoma pol. lyžicami preosiateho kakaového prášku, vajcia, tekutý med, tekuté maslo, a sóda bikarbóna. Rozdelíme na 4 diely, každý vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečiem na obrátenom (vymastenom a posypanom múkou) plechu. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nevydulo. Pečieme krátko cca 8 min. pri teplote 190 st. C. Upečené pláty podrežem dlhým nožom a zosypem na rovnú podložku.

  2. 2

    Krém pripravíme: z 0,5 l mieka a 5 kopcovitých pol. lyžíc krupice, alebo hrubej múky uvaríme kašu, zasypeme vanilínovým cukrom. Vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú krupicovú kašu a vyšľaháme krém, do ktorého pridáme cca 1 dcl rumu.

  3. 3

    Tmavé medové pláty plníme krémom, dva prostredné spojíme pikantným džemom malinovým alebo ríbezľovým, dobrý je aj marhuľový. Naplnené pláty zaťažíme. Po zmäknutí obrátime a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Sú trvanlivé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia