Medové rezy
Medové rezy s banánom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší.
40 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- 1. Do misky dám sódu. 2. Zhasím ju citrónovou šťavou, alebo trochou octu tak, aby sa sóda spenila. 3. Pridám med.
- Med zahrejem na ohni. Med skypí a miešam, aby skaramelizoval, ale dávam pozor, aby moc nezhnedol, bol by horký. Odstavíme z ohňa.
- Bielky vyšľahať do tuha, pridať postupne žĺtky, cukor,múku a zľahka zamiešať.
- Do toho pridať karamel.
- Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme.
- Do misky vhodnej na paru, si vylejem 1 Salko, pridám 2 žĺtky a za 1/2 štamprlíka vody. Rozšľahám a nad parou šľahám kým nezhustne, t.j asi 10-12 min, podobne ako keď sa vajcia šľahajú. Keď sa metlička zdvihne, tak hmota musí na povrchu písať. Odstavím a za občasného premiešania nechám vychladnúť.
- Do vychladeného pridám preosiate kakako.
- Korpus rozrezať na poly a natrieť polovicu plnky.
- Na to poukladať kolieska banánu
- a na banány natrieť zbytok plnky.
- Zakryť druhou polovicou korpusu a vrch poliať čokoládovou polevou. Nechať stuhnúť a pokrájať na rezy.