Medové rezy

Medové rezy s banánom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší.

40
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. 1. Do misky dám sódu. 2. Zhasím ju citrónovou šťavou, alebo trochou octu tak, aby sa sóda spenila. 3. Pridám med.
  2. Med zahrejem na ohni. Med skypí a miešam, aby skaramelizoval, ale dávam pozor, aby moc nezhnedol, bol by horký. Odstavíme z ohňa.
  3. Bielky vyšľahať do tuha, pridať postupne žĺtky, cukor,múku a zľahka zamiešať.
  4. Do toho pridať karamel.
  5. Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme.
  6. Do misky vhodnej na paru, si vylejem 1 Salko, pridám 2 žĺtky a za 1/2 štamprlíka vody. Rozšľahám a nad parou šľahám kým nezhustne, t.j asi 10-12 min, podobne ako keď sa vajcia šľahajú. Keď sa metlička zdvihne, tak hmota musí na povrchu písať. Odstavím a za občasného premiešania nechám vychladnúť.
  7. Do vychladeného pridám preosiate kakako.
  8. Korpus rozrezať na poly a natrieť polovicu plnky.
  9. Na to poukladať kolieska banánu
  10. a na banány natrieť zbytok plnky.
  11. Zakryť druhou polovicou korpusu a vrch poliať čokoládovou polevou. Nechať stuhnúť a pokrájať na rezy.