Medové krídelká s cesnakovým chlebom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Marináda: Polovicu cesnaku, očistený zázvor a feferónku spolu rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, med, majorán, kečup, sójovú omáčku a všetko dobre premiešame. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
  2. Krídelká: Krídelká umyjeme, očistíme a v kĺbiku prvej kostičky prekrojíme na polovice. Polejeme marinádou a poriadne premiešame. Necháme minimálne 12 hodín postáť. Krídelká grilujeme na miernom ohni a počas grilovania ich potierame marinádou.
  3. Chlebík: Maslo zmiešame s cesnakom, bylinkami, so soľou a s nastrúhaným syrom. Chlieb pozdĺžne rozkrojíme na polovicu, natrieme bylinkovým maslom a upečieme na grile s poklopom alebo v rúre.