Medové krídelká s cesnakovým chlebom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Marináda: Polovicu cesnaku, očistený zázvor a feferónku spolu rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, med, majorán, kečup, sójovú omáčku a všetko dobre premiešame. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
- Krídelká: Krídelká umyjeme, očistíme a v kĺbiku prvej kostičky prekrojíme na polovice. Polejeme marinádou a poriadne premiešame. Necháme minimálne 12 hodín postáť. Krídelká grilujeme na miernom ohni a počas grilovania ich potierame marinádou.
- Chlebík: Maslo zmiešame s cesnakom, bylinkami, so soľou a s nastrúhaným syrom. Chlieb pozdĺžne rozkrojíme na polovicu, natrieme bylinkovým maslom a upečieme na grile s poklopom alebo v rúre.
|