Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke fotorecept

pusta - fotkapusta, 26. decembra 2014
Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept)
Foto: pusta

Z bravčovej panenky sa dajú spraviť veľmi chutné medailónky s výbornou jemnou omáčkou.

2 - 3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
3 PL
50 g
1 ks
150 g
1 ks
200 ml
200 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nastrúhala som syr Cheddar a pokrájala som červenú cibuľu na kocky.

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčovú panenku som najprv pripravila ako som podrobne popísala v recepte zo dňa 22. decembra 2014, potom som u pokrájala na medailonky o hrúbke asi 2 cm. pridávam link na tento recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panenka-v-listkovom-ceste-s-vinovou-r/55874-recept.html#koment0

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici som rozpálila olivový olej, v ktorom som nechala rozpustiť maslo a medailónky som prudko opiekla z každej strany len 1/2 minúty, aby sa nevysušila, bude sa ešte piecť.

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medailónky som vybrala na tanier a nechala úplne vychladnúť,...

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...do pekáčika som naliala časť tuku, v ktorom sa medailónky opiekli, na tento tuk som položila pripravené medailónky,...

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...prikryla som ich silnejšími plátkami jabĺk,...

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...na ktoré som dala hrubšiu vrstvu nastrúhaného Cheddaru,...

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ....pridala som pokrájané zemiaky a vložila som neprikryté do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, zapla som funkciu grill horný ohrev.

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ dsom pripravila omáčku, na zvyšnom výpeku som do sklovita orestovala cibuľu, pridala som plnotučnú horčicu, ktorú som orestovala asi 2 minúty,...

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ....priliala som Chardonnay, priviedla do varu,...

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...prudkým varom som ho zredukovala na polovicu, pričom som usilovne odškrabávala chutný výpek, aby sa rozpustil a dodal na chuti.

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Priliala som sladkú smotanu, nechala som len krátko prevrieť,...

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...ked sa všetko spojilo, pridala som studené maslo, nechala som ho za stáleho miešania rozpustiť, vypla som plameň a vynikajúca omáčka bola hotová.

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Medailonky som grillovala len zhora pri teplote 180 stupňov C, kým sa nerozpustil a neroztiekol syr, ktorý na povrchu medailónkov vytvoril zlatistú čiapočku, čo u mňa trvalo 15 minút, medailónky som vybrala na tanier a zemiaky som ešte vrátila dopiecť do rúry.

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Horúce medailónky som podávala na "zrkadle" z omáčky, ktorú som posypala čerstvo pokrájanou pažítkou, ako príloha poslúžili pečené zemiaky na masle, potom sme si už len pochutnávali na tejto dobrote :-) aj na Vianoce môže byť netradičná delikatessa na stole. Dobrú chuť prajem!

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    záber zblízka: je krásne vidieť jednotlivé vrstvy, pekne roztečený syr, hladkú omáčku vynikajúcej chuti, medailónky sú šťavnaté, veľmi chutné v tejto úprave, táto osvedčená kombinácia, syr, jablko a mäsko, úžasne ladí so skvelou omáčkou, spolu tvoria sviatočné slávnostné jedlo, ktoré je navyše rýchlo hotové.

    Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

havino
takže tento recept pripraviť najskôr spôsobom vid  varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panenka-v-listkovom-ce...

k nemu tvoje hodnotenie...

pohľad zblízka: je krásne vidieť jednotlivé vrstvy náplne a že panenka je prepečená na stupeň "Medium", je to trošku pracný sviatočný recept, ale vynaložená námaha sa bohate odmení úžasným chuťovým zážitkom.

a následne ju pokrájať aj s lístkovým cestom a dokončiť týmto spôsobom v recepte, ktorý si tu pridala???? dobre som to pochopila? mám za to, že bravčová panenka,sa dá týmto spôsobom pripraviť aj bez predošlého receptu, či sa mýlim?
pusta1
@havino , mala som na mysli bo. č.3, č.4 a č.5 z predchádzajúceho receptu, z linku ktorý si pridala.
myslím, že práve ty si veľmi dobre pochopila, že ide o spracovanie samotnej panenky, kým ju pokrájaš na medailónky. :-)
ak náhodou predsa len nie, tak sa ospravedlňujem, že som neuviedla ešte aj konkrétne body z postupu
Prajem Ti pekné sviatočné dni.
jujoska
ja ocenujem to, ze si vyuzila kvalitne maso z predchadzajuceho receptu, ktore sa bohuzial neprepieklo. Zrejme si ho olupala od vrchnej krusty s pecenou (ta musela byt podla pouzitych ingrediencii vyborna aj bez masa) a uschovala v mraznicke a potom z neho pripravila tento recept. Vyborne si to vyriesila
pusta1
@norbertklubert , potešil si ma :-) !!!
som rada, že ti tak úžasne chutilo.:-)))
tvoje uznanie si veľmi vážim :-)
dakujem ti za pochvalu a za 5*.
1x pusta1
havino
toto je už do neba volajúce klamstvo od teba, zavádzanie začínajúcich neskúsených kuchárov, ktorí tento recept otvoria. Odporúčaš panenku pred krájaním pripraviť podla pridaného linku, predošlého tvojho receptu, v ktorom v postupe uvádzaš, že:
,, bod 4...na 1 PL husacej masti som panenku prudko opiekla z každej strany, kým sa nevytvorila na povrchu hnedá kôrčička, len asi 2 minúty, nesmie sa prepiecť viac, iba na povrchu, vybrala som ju na tanier, nechala vychladnúť a dala som ju do chladničky, aby stuhla".

To naozaj nevidíš na svojej fotke číslo 2, tu v tomto recepte, že panenka nie je len zprudka opečená, že má kraje ku stredu prepečené? že kraje má biele, čiže teplom už prepečené, ale stred je nedopečený?
prečo to robíš???? aj počas sviatkov klameš a zavádzaš, robíš si tu srandu aj z tých, touto prezentáciou, ktorí variť vedia, vedia, ako vyzerá pokrájaná panenka, len zprudka opečená, maximálne 2 minúty, ako uvádzaš...
1) keby si mala novú čerstvú panenku a nie neprepečenú z predošlého receptu, kde si radoxa presviedčala, že je prepečená, tak by si veľmi rada odfotila tu do tohto receptu nový kus, čerstvej panenky, tak je to u teba zvykom
za 2) ulož si foto č.2 na plochu, priblíž si ju a sama uvidíš olúpané mäso od cesta, zostatky niečoho čím si ju potierala.
Smutné, veľmi smutné.

pusta1
@havino , neviem, na čo by som fotila znovu, ked mi zostala panenka, ktorú som upravila rovnako ako v predchádzajúcom recepte a pokračovala som úplne ináč.
keby som ju olúpala, zrejme by na nej boli zvyšky husacej paštéty alebo by chýbal z obal z časti obal s horčicou, ako vidíš je neporušený a čerstvý.
ja som tu neklamal, z nás dvoch klameš Ty alebo potrebuješ riadne silné okuliare.
snažíš sa zaviesť začínajúcich tvojim vlastným klamstvom.
nemienim ti už nič vysvetľovať... hovor si, čo ti zlomyseľná sila len prinesie na jazyk. veľmi si ma sklamala, vlastne ani nie, takáto si v skutočnosti, žiaľ.
Pekné sviatky ti prajem!!!
mata3636
@havino - je to márne. pusta nikdy neprizná, že klame. ak jej to vyhovuje, tak je schopná každého presviedčať, že je noc, hoci je pravé poludnie, obrazne povedané. ty sa rozčuľuješ a ona sa doma vytešuje, ako zasa niekoho vytočila. najlepšie je ju ignorovať. nech pod jej recepty píšu komentáre len jej "klony", falošné nicky a pritakávači - kuchárski majstri, čo sa vyznajú v gastronómii :-D :-D
havino
miesto toho, aby si reagovala na súvislosti s receptom a teda tých začínajúcich kuchtíkov uviedla na správnu mieru, píšeš o mne, na to ti ja reagovať nebudem. Ako autorka receptu si sa nevyjadrila k tomu 2 minútovému prudkému opečeniu, čiže za 2 minuty sa na panenke prepečú kraje do biela a dosť široká vrstva? ešte raz ťa citujem:

bod 4...na 1 PL husacej masti som panenku prudko opiekla z každej strany, kým sa nevytvorila na povrchu hnedá kôrčička, len asi 2 minúty, nesmie sa prepiecť viac, iba na povrchu,"

na foto číslo 2 je prepečená viac, ako len na povrchu, to sa ako dá taká vrstva prepiecť na panvici za 2 minúty? to sa dá len v lístkovom ceste veru.
a že na čo by si fotila znovu?? lebo ty všetko fotíš a pridávaš...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Zaujímavá kombinácia mäso,jablko syr, vyskúšam,bez rozdielu,či bolo v rcp.použité "recyklovane" mäso:-) dobrá kuchárka sa musí rozmýšľať.
2x pusta1 a amia
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Zaujímavá kombinácia mäso,jablko syr, vyskúšam,bez rozdielu,či bolo v rcp.použité "recyklovane" mäso:-) dobrá kuchárka sa musí rozmýšľať.
1x pusta1
marcel83
Pekné sviatky prajem. :) A zasa nám tu pani @pusta - dokonalá, zahlcuje varechu svojími klamstvami. :) Panenka použitá v rcp predošlom, tam jej to nik nežral /pardón - nejedol/, tak olúpala od "krustičky" jej "medium" a dopiekla :D

Vedel by som o jednom predsavzatí pre @pustu do roku 2015 - zrušiť accesspoint od providera :D
pusta1
@havino , v tomto recepte som na začiatku v postupe hned odkázala na postup v predchádzajúcom recepte, dala som link.
ty si link zopakovala, upresnila som, ktoré body som mala konkrétne na mysli v odpovedi na tvoj komentár dnes o 00, 00 hodine v mojej odpovedi dnes o 05,32 hodine.
predpokladám, že každý vie čítať a písať, má aspoň túto gramotnosť i vyššiu, tak prečo by som to mala opakovať.
ak ti samozrejme nešlo o niečo iné, a to rozfúkať diskusiu smerom, ako si mala v úmysle.
1x pusta1
pusta1
@havino , asi ti ušlo, ty sa vyjadruješ predovšetkým k mojej osobe, o toto ti v skutočnosti ide - vyvolať hádku.
nie, nepodarí sa ti to so mnou :-)
1x pusta1
pusta1
Milá@Iba , isteže, šikovná gazdinka dokáže zužitkovať všetko, súhlasím s tebou :-) toto mäsko neprichádza do úvahy recyklovať, lebo je jednak veľmi kvalitné a jednak veľmi drahé, z 1 kg som spravila dve rôzne a čerstvé úžasné jedlá, ktoré sa aj hned zjedli, zadelila som si ho.
som rada, že sa ti môj recept páči :-)))
dakujem za tvoje milé hodnotenie.
Prajem ti pokiaľ možno pokojné sviatočné dni u nás!
1x pusta1
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Mila@pusta ďakujem za želanie,ja som teraz u moje rodina ďaleko od Slovensko.Moja priateľka mi dala registrovať Varecha,aby som lepšie naučila Váš jazyk, ja rada čítam tu ,nedobré je,že sa tu hadavaju:-( nerozumiem a neviem nájdi ani slovník:-)
Vrátim o 3 mesiacov dotial nehadajte,ste sikovna vzdelana iba chýbaVám prijat kritiku, to je Vaše mínus.
Prajem Vám ajvaše osoby doma pekné sviatky Zábavu v novy rok.
pusta1
Milá@Iba , som veľmi rada, teším sa, že si konečne so svojou milou rodinkou doma, úprimne sa teší s tebou a prajem ti, aby ste strávili ten spoločný čas s láskou v porozumení a láske, pri dobrom zdraví. :-)
neboj, nehádam sa s nikým, aj keby to ako chceli.
čo sa týka kritiky, viem ju prijať, ked je oprávnená a konštruktívna, nerobí mi problém priznať chybu verejne, na zlomyseľné osočovanie nereagujem, recept viem obhájiť a to je rozdiel.
aj ja tebe prajem krásne sviatky a šťastný úspešný Nový rok 2015 v dobrom zdraví a v pohode :-)
Uži si krásne láskyplné chvíle s rodinou, my si ich užívame spolu :-)
dakujem za tvoje milé a úprimné slová :-)))
1x pusta1
marika21
Recept je chutný,dobrý. Bárs by som ja vedela tak dobre všetko pripraviť.
Načo sa hádať, rýpať. Užívajme si tento krásny zasnežený, prednovoročný deň, dni. Mne sa recept páči.*****
2x pusta1 a amia
pusta1
@radox1 , nezávid mi môj fanklub.
no taaaak,aj ty máš svoj fanklub a aj ja som tam :-)))
nemáš fakt do čoho zapárať DDDDD
1x pusta1
kukulienka71
@pusta zase vymýšľa nové technológie:-) ako to tu už raz spomenula na jej obranu @vikulqa pri recepte na "lístkové" cibuľové pagáče. Nikde som sa nestretla s takým postupom, aby kuchár trikrát! tepelne upravoval také jemné mäso, ako je panenka. Veď na zatiahnutie stačí plátky poprevracať na panvici, tá "predohra" opekania panenky v celku je úplne zbytočná! Týmto chcem povedať, že vidieť, že je mäso použité z predchádzajúceho receptu. Netreba z nás robiť volov! Ak by si bola priznala, že si recyklovala, bola by si dostala možno viac priaznivých ohlasov, ako takto, že znova zatĺkaš a osočuješ tak čestného a šikovného človeka ako je @havino :-(
pusta1
@kukulienka , veľmi si sa pomýlila.
nič som nerecyklovala. všetko je robené čerstvé a to z kusu, ktorý som si odložila. vieš dobre kalkulovať, tak si to pekne prepočítaj.
celé, čo som spravila rovnako, sú len body č. 3, 4. a 5 z predchádzajúceho receptu. to som považovala za zbytočné znovu pridávať. predohru vcelku, ako si to ty nazvala, som zopakovala iba, no a čo má byť???
to je moje rozhodnutie v tomto recepte, ty si môžeš spraviť tak ako sama uznáš za vhodné, ale nemôžeš mi prikázať ako som to mala či mohla robiť ja a nútiť ma k falošnému vynútenému priznaniu, nemyslíš???
volov robíte zo seba vy sami!!! nie ja ich robím z vás, ok?
je to môj vlastný postup, tak som to chcela
ty predsa máš hotelovú školu, tak by si to mala vedieť lepšie ako iní.
čudujem sa ti veľmi, tak sa mi zdá, že si teraz spravila len populistický krok, aby si od svojich doterajších neprajníkov mala pokoj, ked budeš útočiť na mňa.
ja @havina neosočujem, ona nespravodlivo osočuje mňa, otvorene som napísala, čo si o tej jej "kampani" myslím a mohla by som aj viac.
aj také sa stáva :-)
nepotrebujem zatĺkať, nemám čo zatĺkať a nie som na to odkázaná.
aj tebe som napísala otvorene len to, čo si o tebe myslím.
prebehla si k svojim doterajším nepriateľom - rada by som sa mýlila, už to sledujem dlhší čas a neverila by si, čo všetko sa potvrdilo a vysvitlo.
prajem ti veľa úspechov a šťastný Nový rok 2015.
1x pusta1
kukulienka71
nepotrebujem populistické kroky:-) riešila som recept, nevyťahuj tu prosím už x-tý krát moju školu, aj iní ju majú. Nikam prebiehať nepotrebujem, mám svoje oči aj názor, len som dlhší čas ignorovala tvoje "výmysly":-) ty s nimi ale neprestávaš, nepoučíš sa, ako som sa ja poučila a zmýlila v tebe, priznávam. Áno, lepší by bol pokoj od každého neprajníka, ale keď už nazveš klamárom @havina , tak ma to zdvíha zo stoličky! Časom vysvitne veľa vecí, to je pravda;-) Na nový rok treba ešte chvíľu počkať...
pusta1
@kukulienka71 ,
nemá ťa čo a prečo zdvíhať zo stoličky.
napísala som pravdu.
napísala som, že si z hotelky lebo:
1. vieš vynikajúco kalkulovať, takže vieš si vypočítať, koľko mi zostalo z celej panenky, z 1000 g mi zostalo 400 gramov, z toho som spravila medailonky, väčšia časť bola v predchádzajúcom recepte.
3. ty sama vieš veľmi dobre, že som nemohla nič lúpať z predchádzajúceho receptu, jednak sa zjedlo doma všetko hned vtedy, jednak som nič nemohla lúpať a recyklovať,keby áno, tak by tam museli byť zvyšky lístkového cesta a zvyšky husacej paštéty, horčica by nemohla byť stuhnutá v súvislej neporušenej vrstve, ked som celé vybrala z chladničky.
4. toto by neuniklo tvojej pozornosti už len preto, že tú hotelovú školu máš.
5. neklamala som, nehnevaj sa, nevynucuj odo mňa krivé priznanie.
vždy som ťa považovala za férovú a správala som sa k tebe maximálne slušne a čestne, dokonca aj teraz po tvojom neoprávnenom útoku.
áno, časom vysvitne veľa vecí, ktorým som nechcela veriť, dušovala som sa, že to určite nie je pravda, lenže podopreli ich nezvratnými dôkazmi, pred ktorými smekám.
prepáč, ale nemáš v ničom pravdu, je mi to ľúto.
nemám k tomu viac čo dodať, pokiaľ nebudem nútená, ak máš ešte niečo, napíš mi do TS, otvorím ju.
nemám v úmysle si kaziť záver roka a tobôž sa s niekym vybavovať.
prajem ti nech sa ti dobre darí!!!
1x pusta1
kukulienka71
Nemám prečo písať TS, riešim tu tvoj recept. Pred časom som si povedala, že už nebudem komentovať tvoje recepty(po tej štrúdľovej afére), ani tento by som nebola, ak by som si nevšimla komenty od @havino. Aby si nepovedala, že nie som férová, vrátila som sa pred chvíľou k predošlému receptu s lístkovým cestom. Na obrázkoch tam vidieť, že si opiekla dva kusy panenky, všímala som si hlavne ich tvar. Na ďalších obrázkoch už vidieť, že si do lístkového cesta balila len jedno, plochšie. To druhé si zrejme nechala v chladničke a použila teraz k tomuto receptu. Netvrdím, že si tu použila obalu zbavené mäso, ale použila si druhý kus, ktorý ti ostal v chladničke. To si kľudne mohla v recepte spomenúť, ak je tomu tak, ako predpokladám, nebolo by sa to zasa zvrhlo takto. Aj v komentoch potom si to mohla spomenúť s pripomienkou, že si síce použila už opečené mäso v celku, ale len aby si ho spotrebovala a iní nemusia tie kroky 3,4,5 opakovať zbytočne(lebo sú fakt zbytočné) opakovať. To by bolo aj od teba fér! Takže ti navrhujem v bode2 vsunúť, že ti z predošlého receptu ostala opečená a horčicou natretá panenkav chladničke. Lebo práve ten bod 2 je zdrojom omylu.
pusta1
@kukulienka71 , áno, toto je od teba fair.
lenže @havino vo svojom komente 27.12. 2014 o 00,00 h tvrdí toto:
..."
a následne ju pokrájať aj s lístkovým cestom a dokončiť týmto spôsobom v recepte, ktorý si tu pridala????..."

potom 27.11. 2014 o 13, 31 toto:
....@havino , 27. decembra 2014 o 13:31
toto je už do neba volajúce klamstvo od teba..."
..." keby si mala novú čerstvú panenku a nie neprepečenú z predošlého receptu, kde si radoxa presviedčala, že je prepečená, tak by si veľmi rada odfotila tu do tohto receptu nový kus, čerstvej panenky, tak je to u teba zvykom..."

a toto:
"...a sama uvidíš olúpané mäso od cesta, zostatky niečoho čím si ju potierala."...

prepáč, @kukulienka71 , 1. ale toto je hrubé osočovanie, napadnutie a klamstvo od @havino
2. ja som mala aj tretí kus panenky, ktorý som upravila rovnako a odložila, všetky tri kusy sa mi naraz nevošli na panvicu, ten posledný kus som za čerstva nefotila. nebol zo stredu práve, čiže je plochší - ten som spracovala na druhý deň ako medailonky.
tie porcie boli dosť veľké a stačili nám všetkým trom.
3. máš pravdu, spomenúť som to mohla, prepáč, nenapadlo ma to ani vo sne, nemala som prečo tak urobiť, lebo nebol žiaden dôvod.
neklamala som nikoho.
môžem v bode 2 doplniť, ak sa ti to vidí jasnejšie.
dakujem za tvoj komentár.

1x pusta1
kukulienka71
Taký umelec ešte jeden neexistuje, ako si ty:-)))))))) teda kúzelník! takže tretí kus:-DD vyťahuješ tu panenky ako kúzelník králikov z klobúka... aj tak ti neverím, rozmýšľala si pridlho teraz, ako z toho vykorčuľovať. Táničku si zmiatla presne tak ako aj ostatných tým, že si nepriznala použitie toho druhého kusa opečeného z chladničky. Tretí kus nebol, inak by si ho bola mile- rada odfotila:-) Zmotávaš sa...práve pre toto si ťa už nemôžem vážiť:-(
pusta1
@kukulienka71 , ok, ako myslíš.
bola som ochotná doplniť recept o túto informáciu, ako vidím je to úplne bezvýznamné.
tebe len na objasnenie, tá tvoja tánička sa zmenila od tvojho receptu Chlebíčky v pohári, ked teba a aj mňa napadla istá nemenovaná varecháčka, podotýkam, že jej dobrá priateľka a odvtedy beží napádanie jej ostatnými dobrými kamarátmi húfne, nemusím ich menovať ani tebe, všetky cesty sa zbiehajú do Žiliny a medzi priateľmi dotyčnej osoby :-)))))
nie, nezamotávam sa. nemusela som vôbec rozmýšľať.
mala som 1000 gramov čerstvej panenky, 2 kusy som pripravila v jeden deň a tretí som pripravila v další deň.
no predstav si to, nefotila som ho...a čo má byť???
preto sa ešte svet nezborí a nie je to žiaden dôkaz
napísala som pravdu.
nevravím, že teba, to nie, ty sa k čerstvej panenke ľahko dostaneš, ale ostatných žerie do nepríčetnosti jednak čerstvá panenka a najmä to, že mojimi milými hosťami boli práve @pampusik a @norbertklubert , dvaja uznávaní šéfkuchári a pochvalne sa o mne vyjadrili :-)))
a nech ich to len žerie dalej :-)
netrápi ma to!
1x pusta1



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia