Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Z bravčovej panenky sa dajú spraviť veľmi chutné medailónky s výbornou jemnou
omáčkou.
2 - 3 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Nastrúhala som syr Cheddar a pokrájala som červenú cibuľu na kocky.
- Bravčovú panenku som najprv pripravila ako som podrobne popísala v recepte zo dňa
22. decembra 2014, potom som u pokrájala na medailonky o hrúbke asi 2 cm.
pridávam link na tento recept:
http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panenka-v-listkovom-ceste-s-vinovou-r/55874-recept.html#koment0
- V panvici som rozpálila olivový olej, v ktorom som nechala rozpustiť maslo a medailónky som prudko opiekla z každej strany len 1/2 minúty, aby sa nevysušila, bude sa ešte piecť.
- Medailónky som vybrala na tanier a nechala úplne vychladnúť,...
- ...do pekáčika som naliala časť tuku, v ktorom sa medailónky opiekli, na tento tuk som položila pripravené medailónky,...
- ...prikryla som ich silnejšími plátkami jabĺk,...
- ...na ktoré som dala hrubšiu vrstvu nastrúhaného Cheddaru,...
- ....pridala som pokrájané zemiaky a vložila som neprikryté do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, zapla som funkciu grill horný ohrev.
- Zatiaľ dsom pripravila omáčku, na zvyšnom výpeku som do sklovita orestovala cibuľu, pridala som plnotučnú horčicu, ktorú som orestovala asi 2 minúty,...
- ....priliala som Chardonnay, priviedla do varu,...
- ...prudkým varom som ho zredukovala na polovicu, pričom som usilovne odškrabávala chutný výpek, aby sa rozpustil a dodal na chuti.
- Priliala som sladkú smotanu, nechala som len krátko prevrieť,...
- ...ked sa všetko spojilo, pridala som studené maslo, nechala som ho za stáleho miešania rozpustiť, vypla som plameň a vynikajúca omáčka bola hotová.
- Medailonky som grillovala len zhora pri teplote 180 stupňov C, kým sa nerozpustil a neroztiekol syr, ktorý na povrchu medailónkov vytvoril zlatistú čiapočku, čo u mňa trvalo 15 minút, medailónky som vybrala na tanier a zemiaky som ešte vrátila dopiecť do rúry.
- Horúce medailónky som podávala na "zrkadle" z omáčky, ktorú som posypala čerstvo pokrájanou pažítkou, ako príloha poslúžili pečené zemiaky na masle, potom sme si už len pochutnávali na tejto dobrote :-) aj na Vianoce môže byť netradičná delikatessa na stole.
Dobrú chuť prajem!
- záber zblízka: je krásne vidieť jednotlivé vrstvy, pekne roztečený syr, hladkú omáčku vynikajúcej chuti, medailónky sú šťavnaté, veľmi chutné v tejto úprave, táto osvedčená kombinácia, syr, jablko a mäsko, úžasne ladí so skvelou omáčkou, spolu tvoria sviatočné slávnostné jedlo, ktoré je navyše rýchlo hotové.
|