Matcha šuhajdy fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 14. decembra 2015

Šuhajdy sa dajú robiť na 100 spôsobov, ja ponúkam 101, ak si ich spravíte na Vianoce, tak určite nezmeškáte novorodeniatko v Betleheme a ak Zobraziť celý popisŠuhajdy sa dajú robiť na 100 spôsobov, ja ponúkam 101, ak si ich spravíte na Vianoce, tak určite nezmeškáte novorodeniatko v Betleheme a ak na Silvestra nebude problém dočkať sa polnoci :)

40 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 zarovnané lyžice
Plnka:
120 g
2 lyžice
1 lyžica
2 zarovnané lyžice
4 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Nad parou rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejom. Rozložíme si košíčky, ja som použila malé s dolným priemerom 25 mm, spotrebovala som ich 40 ks. Polovicu horúcej čokolády nalejeme do nádoby s ktorej sa dobre nalieva (so zobáčikom)

    Matcha šuhajdy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno nalejeme po troche čokolády a necháme stuhnúť, zatiaľ máme čas na prípravu plnky. Strúhaný kokos dáme do mixéra a mixujeme po dobu asi 10 minút, spraví sa nám z neho taká pasta, ak by sa mixoval dlhšie, tak sa nám spraví kokosové maslo.

    Matcha šuhajdy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vzniknutej pasty pridáme vanilkový extrakt, cukor, kokosovú smotanu, kokosový olej a Matcha čaj, spolu premiešame.

    Matcha šuhajdy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čokoláda stuhnutá, môžeme pokračovať obvyklým spôsobom, do každého košíčka vtlačíme plnku tak, aby sa ešte dala na vrch naliať čokoláda, ktorú sme si udržiavali v teple nad parou. Pozalievame vrch, niečim prizdobíme, lentilka by bola veľká, ale drvené chilli bude skvostné :) Necháme zatuhnúť a koštujeme.

    Matcha šuhajdy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak tieto šuhajdy môžete použiť namiesto kávy, chutia zaujímavo, osviežujúco...

    Matcha šuhajdy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
perfektné suroviny, krásne dielko @zuzanka. Matcha prášok je dosť výrazný, ale hádam pri množstve 4g bude chuť jemnejšia že?
neposed
vyborny recept, bez zbytocnych margarinov, mozno by som este plnku obohatila susenym ovocim. Inak super.
cesminaz
Jaj a @kukulienka ..ani nevies,ako som sa potesila tvojmu komentu..ty si nasa zachrana! Uz som si myslela,ze si tie suhajdy budeme musiet nakoniec vykoledovat inak,ak to nepojde spevom ;-))))
danda3
Super, ďalšia košíčková variácia do mojej zbierky, kde sa dá kúpiť ten čaj? Ešte som s ním nič neskúšala, a toto je príležitosť na niečo nové.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia