Mäsový koláč (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Keď už neviem čo variť, takéto kombinácie ma vždy zachránia....

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso, ja som použila bravčové plecko, vajcia, nastrúhanú cuketu, mrkvu, na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak dáme do misy. Mäso a zelenina by mali byť v pomere 1:1, ale kľudne môže byť zeleniny viac ako mäsa. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky - petržlenovú vňať, ligurček, pažítku, rascu... pridáme za hrsť ovsených vločiek a dobre zamiešame.
  2. Ak sa vám bude zdať, že zmes je moc tuhá nevadí, nepridávajte vajcia ani ničím nerieďte, pri pečení si aj mäso aj cuketa pustia šťavu a tú práve ovsené vločky vypijú a koláč bude akurát.
  3. Mäsovú zmes dáme do formy alebo pekáčika, zakryjeme a dáme piecť na 200°C asi na 40-45 minút, odkryté môžeme ešte nechať zapiecť...
  4. Na upečený mäsový koláč navrstvíme zemiakovú kašu. Môžete spraviť klasickú zemiakovú kašu s maslom, mliekom, vajíčkom - rozmixovať a ozdobne navrstviť na koláč. Ja som ale tentokrát použila len vidličkou popučené zemiaky zjemnené kúskom masla.
  5. dáme na cca 10-15 minút zapiecť, treba to sledovať...
  6. mäsový koláč podávame so zeleninovým šalátom... je dobrý teplý aj studený....
  7. a toto bola moja pomocníčka, malá Agátka :-)