Mäsovo-zeleninové ražniči

Autor receptu: mucko1

Hľadala som ražniči, ktoré by bolo viacej mäsité ale nechýbala by tam zelenina a chuťte by sa navzájom dopĺňali. Našla som ich pár ale ani jeden recept nespĺňal moje predstavy, tak som sa rozhodla skombinovať viacej receptov a výsledok na seba nedal dlho čakať. Návšteva ktorej som ho ponúkla ho vychválila a na tanieroch nám nič neostali, len špajle.

8-10
porcií
30 minút
príprava
60-70 minút
na 190 °C

Postup

  1. Umyjeme a nakrájame kuracie mäso na väčšie kocky (ak sa dá ). Dáme do pácu ktorý spravíme z : olivový olej, horčica, kečup, prelisovaný cesnak , soľ, korenie a poriadne premiešame a necháme postáť cca 1-2 hodinky.
  2. Medzi časom si pripravíme šampiňóny. Očistíme, odstránime nožičky a podľa veľkosti pokrájame.
  3. Pripravíme si hovädzie mäso. Nakrájame ho na väčšie kocky osolíme, okoreníme a môžeme trošku poklepať tĺčikom na mäso.
  4. Ako ďalšiu si očistíme cibuľu a nakrájame na väčšie krúžky a očistíme papriku a nakrájame na kocky. Slaninu narežeme na tenké plátky tak aby sme do nej vedeli zabaliť kúsky kuracieho mäsa.
  5. Ak máme všetko pripravené vezmeme si špajle ( ak máte drevené špajle, je dobré si ich trochu zaostriť aby sa lepšie napichovalo ) a striedavo napichujeme na špajlu mäsá a zeleninu. Kuracie mäso obalíme v slanine a potom ho napichneme na špajlu. Urobený špíz položíme na plech na ktorom sme si rozprestreli alobal tak aby sa dal z vrchu zavrieť.
  6. Ak to máme hotové zakrijeme a dáme na 50-60 min. do trúby na 190 st. a nakoniec odokryjeme a zapečieme cca 10-15 min. Podávame s čerstvým šalátom a opekanými zemiakmi. Dobrú chuť