Mäsovo-syrové hniezda

Autor receptu: tinca

Tento recept sa hodí aj na veľkú noc, pretože hniezda sa dajú plniť na veľa spôsobov. Takže malá inšpirácia k sviatkom.

4/8 ks
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso, postrúhaný syr, vajce a všetky ostatné suroviny zmiešame na kompaktnú zmes. Koreniny som použila podobné ako na fašírky. Pozor na soľ záleží od chuti, ja som ani nesolila, lebo vegeta a syr sú slané. Namočíme si ruky v studenej vode a postupne tvarujeme stredne veľké bochníky, ktoré ukladáme na vymazaný pekáč. Potom do každého bochníka urobíme dnom pohárika jamku, aby sme vytvorili hniezdo.
  2. Hniezda podlejeme cca 1 dcl vody a pečieme elektrická rúra-20 minút a pred dopečením ešte cca 5 min. vrch zagrilujeme.
  3. Hotové hniezda podáva horúce, svoje urobí aj roztečený syr. Do každej jamky vložíme zmes zeleniny, alebo 1/4 vajíčka navrdo, malé cibuľky a kopček strúhanej mrkvy, ktorú ochutíme predtým citrónovou šťavou. Môj TIP: hniezda môžeme podávať aj studené, môžeme ich využiť aj na veľkonočnú misu naplniť ich vlašským šalátom, vajíčkom natvrdo, alebo zeleninovým šalátom. Záleží na vašej fantázii.
  4. Ako prílohu podávame zemiaky v akejkoľvek úprave,veľmi sa hodí pyré, ktoré som urobila aj ja. Dobrú chuť.