Mäsové závitky z kapustných listov
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Hlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme. Naplnené
listy poukladáme do vymasteného pekáča tesne vedľa seba, pokvapkáme ich olejom, trocha podlejeme vodou rozmiešanou s rajčiakovým pretlakom a vložíme do rúry piecť. Keď listy začnú ružovieť, obrátime ich na druhú stranu, dopečieme, vyberieme a zbavíme nití.
- Šťavu zalejeme sladkou smotanou a vložíme do nej upečené závitky. Plnka: nadrobno posekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme zomleté bravčové a hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a dusíme. Po 10 – 20 minútach pridáme ryžu a majorán, trocha podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka.
- Nakoniec pridáme vajce, ktoré za stáleho miešania necháme v plnke stuhnúť. Podávame s varenými zemiakmi.
|