Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cuketou a domácimi tagliatelle (fotorecept)
Autor receptu: mariana33
Večer som nemohla zaspať a tento recept akurát dávali na tv paprika, tak som sa rozhodla ho vyskúšať...a musím dodať, že nám veľmi chutil:)
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si pomelieme, cibuľu a cesnak nakrájame na jemno. Cuketu nakrájame na "trojuholníčky" neviem ako inak by som to pomenovala:) Paradajky popučíme...kto chce a má, môže použiť aj čerstvé paradajky...ja som použila moje domáce zavárané od minulého roku cca 7dcl pohár.
- Pomleté mäso zmiešame s vajíčkami, osolíme a okoreníme. Na masle podusíme cca.10min cibuľu a pridáme cesnak.
- K cibuli a cesnaku pridáme paradajky aj so šťavou a nakrájanú cuketu, podlejeme vodou ak je potrebné.
- Do vriacej omáčky vkladáme malé guľky vytvarované z ml. mäsa a pridáme nakrájanú čerstvú bazalku a spolu varíme 20-30min. Podľa potreby osolíme a okoreníme, prípadne podlejeme vodou.
- Medzitým si vypracujeme cesto na tagliatelle z múky, vajíčka a vody.
- Cesto vyvaľkáme a zrolujeme.
- Zrolované cesto nakrájame.
- Hotové tagliatelle ponatriasame aby sa nepolepili a nakoniec ich uvaríme v osolenej vriacej vode...cca 2-3min...
Uvarené tagliatelle dáme na tanier, pridáme mäsové guľky a prelejeme cuketovo-paradajkovou omáčkou. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a ozdobíme bazalkou.
Na záver by sa to malo poliať ešte aj olivovým olejom, ale to som zabudla.