Mäsové gule v kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
Kapustu máme radi a preto bola v sobotu na obed kyslá kapusta.
6 porcií |
45 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pomelieme na mäsovom mlynci spolu s 1 cibuľou a s cesnakom. Ryžu v sáčku uvaríme a vychladnutú pridáme k mäsu. Pridáme koreniny a 1 alebo 2 vajcia. Všetko spolu zmiešame.
- Vytvarujeme si gule.
- Potom ich opražíme na oleji s každej strany.
- Druhú cibuľku nakrájame na kocky a dusíme na oleji do sklovita. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme asi 10-15 min. do polomäkka.
- Keď je kapusta polomäkká, pridáme paradajkový pretlak a necháme len trošku prevrieť, potom pridáme 3-4 deci vody a premiešame. Na miernom ohni neháme dusiť ďalej.
- Potom pridáme opečené guľky a dusíme až kým sú guľky mäkké.
- Ako prílohu podávame varené zemiaky. (voda, soľ, rasca celá)