Mäsová roláda

Mäsová roláda v lístkovom ceste

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso vložíme do misky, pridáme vajce, soľ, čierne korenie, posypeme lístkami majoránu, ktoré sme otrhali zo stonky, a vypracujeme pevnú hmotu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a pretlačený cesnak.
  2. Pečeň očistíme, nakrájame na malé kúsky, pridáme k mäsovej zmesi a dobre premiešame.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme strúhankou, rozložíme naň mäsovú zmes, zrolujeme a konce zahneme naspodok.
  4. Roládu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, potrieme žĺtkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Ku koncu pečenia pridáme k roláde cherry paradajky a necháme opiecť. Hotovú roládu necháme vychladnúť a nakrájame ju na plátky.