Mäsová roláda a špenátové zemiaky z parného hrnca fotorecept
Foto: evusik
Parák je moja srdcová záležitosť a toto je jeden z mojich obľúbených receptov... výborný aj na studeno ♥
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na mäsovú roládu si zmiešame mleté mäso, namočené, vyžmýkané rožky, na drobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajíčko a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať
-
2
Na dosku si rozprestrieme potravinársku fóliu na ňu roztiahneme mäsovú zmes. Do stredu dáme na pásiky nakrájané, osolené a okorenené kuracie prsia
-
3
pomocou fólie zavinieme do valca, konce dobre zakrútime
-
4
a dáme spolu zo zemiakmi a špenátom do parného hrnca. Mäsovú roládu paríme cca 45 minút, zemiaky cca 20 minút a špenát cca 5 minút.
-
5
Sparený špenát posekáme, alebo použijeme mrazený
-
6
cibuľu speníme, pridáme špenát, pretlačený cesnak a podusíme. Pridáme smotanu a zredukujeme na hustú kašu. Osolíme, okoreníme.
-
7
Ponorným mixérom rozmixujeme ale nie na celkom jemno.
-
8
Do uvarených zemiakov pridáme šľahačkovú smotanu
-
9
a vidličkou roztlačíme na hrubšiu kašu
-
10
zoberieme si kovový krúžok (mne ho muž vyrobil z konzervy) na spodok dáme vrstvu kaše, na ňu dáme vrstvu špenátu a znova vrstvu zemiakov, každú vrstvu dobre utlačíme a vyhladíme lyžicou
-
11
kovový krúžok odstránime. Kovový krúžok môžete pred použitím z vnútornej strany natrieť olejom.
-
12
Keď je mäso hotové vyberieme ho na podložku, opatrne poprepichujeme fóliu a zachytíme šťavu, ktorú môžeme použiť pri servírovaní. Mäso môžeme vo fólii nechať vychladnúť, potom ho dať do chladničky a dobre vychladené krájať na tenké plátky a použiť ako súčasť studeného pohostenia
-
13
ja som ešte roládu dala na chvíľku do horúcej trúby aby mala chrumkavú kôrku
-
14
ozdobíme pažítkou a podávame buď zo špenátovými zemiakmi, alebo len tak s chlebom a kyslou uhorkou
-
15
ja som ešte zo zemiakovej kaše spravila tenučké kolieska na plech, nechala som ich zapiecť a položila na vrch zemiakovo-špenátovej vežičky. Celú zapekať neodporúčam....
ja to takto robievam pretože môj muž má rád aj zemiakovú kašu aj špenát, samozrejme bežne to takto neservírujem len pri slávnostnejších príležitostiach :-)