Mäso v kávovej marináde na sviečkovú (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste jedál v mojom jedálničku, hlavne keď sa všetci poschádzame, je nás spolu jedenásť .

15
porcií
30 minút
príprava
10 opekanie minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. vriacou vodou zalejem pripravenú kávu
  2. umyté hovädzie dám do sklenenej misy
  3. vychladenou (STUDENOU) kávou mäso zalejem
  4. takto zaliate mäso odložím na noc do ľadničky
  5. na druhý deň mäso vyberiem , osuším kuchynskou utierkou ( papierová ) Mäso malo krásnu farbu kávy
  6. cvernou celé mäso previažem
  7. takto pripravené mäso (veľmi sa mi páči tá farba od kávy)
  8. mäso dám na horúci pekáč , pootáčam , nechám zatiahnuť , nesolím !!
  9. mäso vložené do zeleniny na sviečkovú . Zeleninu som prešla miernym dusením
  10. cvernu odtočím , mäso pokrájam na pláty , pokrájané mäso vložím do sviečkovej ,mäso bolo ako pampúšik mäkučké , nebolo cítiť po hovädzine , kávový nálev spravil svoje .