Marlenka (fotorecept)

Marlenka (fotorecept)
slunicko131Slunicko131, recept pridal: 2. septembra 2011 0:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept mi dala švagrina a odkedy ho mám tak musím doma stále vypekať marlenku lebo je fakt "úúúúúžasna" ako original a to je fakt pravda:-)

Suroviny

45-50
minút
príprava
5-6
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Palmarín,kryštalovy cukor miešame nad parou asi tak 15min s ručným mixerom:-)
Marlenka (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom pridáme vajcia a med miešame ešte tak 2-3 min nad parou..
Marlenka (fotorecept) - obrázok 2

3

Ak sme všetko dobre spolu premiešali tak misku odložíme a pridáme múku s práškom do pečiva to už zľahka miešame len vareškou...A ak mame cesto nachystané tak ho rozdelime na 4 plechy v ktorých mame nachystaný papier na pečenie( cesta nieje veľa tak sa snažte dať menej cesta a roztiahnuť ho na papier úplne na tenko ani nemusite na cely papier roztiahnuť len sa snažte aby ste mali všetky platy rovnako velke)A zaleží aj aký mate rozmer plechu..
Marlenka (fotorecept) - obrázok 3

4

Ja nemám 4 plechy tak som sa vynašla takto :-)A už som to len prekladala na plech:-)
Marlenka (fotorecept) - obrázok 4

5

takto vyzerajú po upečení:-)
Marlenka (fotorecept) - obrázok 5

6

Príprava plnky: salko (vopred uvarené 2 hodiny) smiešame s heliou alebo herou + vanilka všetko dobre premiešame a môžme isť plniť:-)
Marlenka (fotorecept) - obrázok 6

7

už len plníme:-)
Marlenka (fotorecept) - obrázok 7

8

takto naplnenú marlenku orežeme s každej strany asi tak 1cm.Odrezky ktoré máme dáme do misky a rozmrvíme, pridáme pomleté orechy asi tak 100g
Marlenka (fotorecept) - obrázok 8

9

Takto už len posypeme vrch marlenky..:-)Plnku treba aj na vrchný plat aby tam tá mrvenička držala...(Plnku tiež natierajte na tenko víde akurát)
Marlenka (fotorecept) - obrázok 9

10

Ozdobíme čokoládovým topingom a papáme :-) Dobrú chuť:-)
Marlenka (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vierik, 2. septembra 2011 o 11:43
    Vyzerá lákavo,Marlenku som ešte nepiekla,tak to musím napraviť a upiecť.Ukladám KK.


  • danculka, 2. septembra 2011 o 11:45
    Človek si ani nespomenie na všetky koláčiky,až ke´d ich uvidí tu,super nápad....


  • tatranka, 2. septembra 2011 o 12:31
    Marlenka je naozaj krásna.Už je uložený recept v mojej kk.


  • akeber, 2. septembra 2011 o 12:44
    slunicko131....aj ja pekávam tento koláčik....a vieš že Marlenka (tento kláčik) je vlastne starodávny recept ruských žien....ja ho mám od mojej svokruši a ona od svojej priateľky z Ruska, bývalého ZSSR.......ako píšeš je naozaj výborný, môžem potvrdiť. :)


  • dorisa, 2. septembra 2011 o 12:51
    Určite je lepšia ako originál, lebo ja som raz kupila marlenku v obchode a nebolo to bohviečo. Tiež som ju nepiekla nikdy, ale ukladám, vyskúšam.


  • akeber, 2. septembra 2011 o 12:52
    a vitaj na vareche :)


  • cica2, 2. septembra 2011 o 13:27
    @slunicko131 , vitaj medzi nami! Uviedla si sa krásnym a výborným receptom, si šikuľka:)


  • katkaszaboova, 2. septembra 2011 o 14:40
    S pečením marlenky už mám jednu nemilú skúsenosť, ale tento recept vyzerá lepšie a ľahšie na prípravu, určite ho vyskúšam! KK


  • sonulienka, 2. septembra 2011 o 15:54
    určite vyskúšam ukladám do KK


  • bibia1, 2. septembra 2011 o 16:16
    koláčik vyzerá úplne bombovo, ukladám KK ďakujem
    chcem sa ale spýtať, čo poznám recepty na marlenku, tak už naplnené pláty musia stáť v chladničke aj niekoľko dní, až zmäknú, vraj čím dlhšie, tým lepšie, čo ma odrádza od pečenia tohto koláčika, ako je to v tomto prípade?


  • 3sandra3, 2. septembra 2011 o 16:23
    joooj, my všetci doma , najmä moja neter, milujeme marlenku... to je super koláčik


  • marianne69, 2. septembra 2011 o 17:18
    .....vydarila sa naozaj krasne....


  • mariaklara, 2. septembra 2011 o 17:37
    Vydarený rez, ukladám.


  • anina43, 2. septembra 2011 o 18:34
    úžasný koláčik, cesto si vaľkala na peč. papieri ?


  • zdezda, 2. septembra 2011 o 19:01
    Krásny a chutný receptík, ukladám si, vitaj medzi nami :-)
    a to si kedy išla spať :-)


  • hubata, 2. septembra 2011 o 20:24
    Jááj, kto by odolal že? Skúsim, ale v zime ....


  • marikasu, 2. septembra 2011 o 21:01
    Na Marlenku sa chystám už dlhšiu dobu a Tvoj receptík (až na to 15 minútové miešanie cukru a Palmarínu) sa mi páči, takže ho vyskúšam :) , tiež Ťa vítam medzi mami :)


  • tinca, 2. septembra 2011 o 21:05
    úúúžasný :)


  • bambulka51, 2. septembra 2011 o 21:12
    ukladám-))) -úžasnááá-


  • slunicko131, 2. septembra 2011 o 23:45
    čaute baby dakujem za komentáre ste ma potešili,že sa Vám môj kolačik páči a,že ste si ho uložili medzi recepty...:-)Marlenka je fakt úžasna:-) Cesto som na papier roztierala lízatkom(cesto je liate takže sa to v pohode roztiahne)A ešte jedna rada je lepšie ked si to hned rozdelite na ten pripravení papier ako som si urobila ja lebo ked je to cesto teplé sa lepšie rozťahuje...Marlenku netreba nechavať zmeknuť ona je mäkka hned takže hned sa dá papkať:-) Ak by ste mali ešte nejaké otázky kludne mi napište odpoviem .-) Recept je jednoduchy nieje tam čo pokaziť...A dakujem za privitanie...:-)


  • klaura, 3. septembra 2011 o 13:40
    Veď práve, recept vyzerá jednoducho, preto ma láka urobiť si marlenku ... už dávno sa chystám, ale každý recept sa mi zdal náročný na prípravu ... ukladám si !!! :)


  • slunicko131, 3. septembra 2011 o 17:05
    Klaura tento je úplne super takže nieje čo pokaziť a za necelú hodinku máš marlenku hotovú,držim palce ak sa podarí:-!


  • rosio123456, 3. septembra 2011 o 21:30
    vyzera chutne skusim,dakujem.


  • cuvi, 3. septembra 2011 o 22:14
    Ja mám troška iný recept,tiež výborný,robila som ho iba raz,ale určite vyskúšam aj tento tvoj,díky.



  • slunicko131, 4. septembra 2011 o 15:41
    Vyskušaj budeš určite spokojná,je jednoduchý:-)


  • orchidea, 4. septembra 2011 o 16:24
    Piekla som už marlenku ale podľa iného receptu a bola dobrá, zdala sa mi lepšia ako kúpená, ale vyskúšam aj tento tvoj recept.


  • slunicko131, 8. septembra 2011 o 23:30
    Vyskúšaj určite budeš spokojná:-)


  • bejgi, 11. septembra 2011 o 13:58
    ukladám do KK a určite vyskúšam, ďakujem


  • mariaklara, 9. novembra 2011 o 11:26
    Včera ho robila kamoška, bol výborný.


  • mariaklara, 24. novembra 2011 o 22:42
    @slunicko , som ti vďačná za tak chutnučký zákusok. Dnes som ho robila na krstiny. Nie je s ním ani veľa roboty. Len plnku som robila trochu inak, mám ju nafotenú, zverejním ju. A myslím, že je dobrá na tie pláty. Ešte uvidím, aký bude mať ohlas. Ešte raz vďaka.


  • mariaklara, 27. novembra 2011 o 20:53
    Tak krstiny dopadli dobre, marlenka mala veľký úspech, je zaradená do obľúbených receptov. Vďaka.


  • slunicko131, 20. decembra 2011 o 22:44
    mariaklara.. tak to som rada,že si bola s nim spokojná a,že Vam chutil:-) Ja idem tiež piecť vo štvrtok 2 :-) Tak Krásne vianoce Vám prajem :-)pa


  • wildrane, 6. januára 2012 o 14:16
    vyskúšaná, je super. Vrelo odporúčam. Moc ďakujem za recept.


  • mishela83, 15. januára 2012 o 14:27
    Marlenka upecena,uspela na 100%...Receptik koloval dalej a uspel aj tam...


  • slunicko131, 28. mája 2012 o 14:30
    čaute..:-) Tak som rada,že sa Vám vydarila a,že všetkým chutila:-)


  • jozka2, 31. mája 2012 o 02:27
    slunicko,ale Marlenka ma tenke platy atie tvoje su na Marlnku prisiroke zaiste chutnat mozu dobre aj tak


  • jozka2, 3. júna 2012 o 03:02
    vcera som kupila kusok marlenky v ruskom obchode a ten mal 12 platov to je marlenka.


  • renka73, 11. júla 2012 o 12:02
    Ten je mňam.Užje aj zjedený.Veľmi nám chutil a pýtajú zas.


  • renka73, 30. júla 2012 o 13:11
    A piekla som ju aj dcárka na narodky..ďakujem za receptík.


  • gacy, 21. februára 2013 o 18:25
    Chcela by som sa spýtať z toho cesta ti vyjde tak koľko plátov ? (+ na vrch stačí keď len zmiešam orechy s obrezkami a posypem? to je super ) + nechápem postup s tým pečením. Stačí keď si na rovnaké plechy vždy dám cesto a po jednom dám piecť ? :)


  • helenkas, 28. marca 2013 o 10:59
    ahoj kolko vopred si mam uvarit salko?a varim ho a s plechovkou alebo v miske vo vodnom kupeli?dakujem a tvoja vyzera uzasne :-)


  • helika92, 28. marca 2013 o 12:59
    helenkas: salko varíš v plechovke cca 2 hodiny, môžeš večer pred pečením alebo aj týždeň pred ... ( je to jedno, ono sa ti nepokazí) -:))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist