Foto: slunicko131
Tento recept mi dala švagrina a odkedy ho mám tak musím doma stále vypekať marlenku lebo je fakt "úúúúúžasna" ako original a to Zobraziť celý popisTento recept mi dala švagrina a odkedy ho mám tak musím doma stále vypekať marlenku lebo je fakt "úúúúúžasna" ako original a to je fakt pravda:-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
270 g |
|
260 g |
|
5 |
|
5 PL |
|
360 g |
|
1 |
|
Plnka: | |
1 (den vopred uvarene) |
|
250 g /Hélia,Palmarín/ |
|
1 |
|
Doplnok: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Palmarín,kryštalovy cukor miešame nad parou asi tak 15min s ručným mixerom:-)
-
2
Potom pridáme vajcia a med miešame ešte tak 2-3 min nad parou..
-
3
Ak sme všetko dobre spolu premiešali tak misku odložíme a pridáme múku s práškom do pečiva to už zľahka miešame len vareškou...A ak mame cesto nachystané tak ho rozdelime na 4 plechy v ktorých mame nachystaný papier na pečenie( cesta nieje veľa tak sa snažte dať menej cesta a roztiahnuť ho na papier úplne na tenko ani nemusite na cely papier roztiahnuť len sa snažte aby ste mali všetky platy rovnako velke)A zaleží aj aký mate rozmer plechu..
-
4
Ja nemám 4 plechy tak som sa vynašla takto :-)A už som to len prekladala na plech:-)
-
5
takto vyzerajú po upečení:-)
-
6
Príprava plnky: salko (vopred uvarené 2 hodiny) smiešame s heliou alebo herou + vanilka všetko dobre premiešame a môžme isť plniť:-)
-
7
už len plníme:-)
-
8
takto naplnenú marlenku orežeme s každej strany asi tak 1cm.Odrezky ktoré máme dáme do misky a rozmrvíme, pridáme pomleté orechy asi tak 100g
-
9
Takto už len posypeme vrch marlenky..:-)Plnku treba aj na vrchný plat aby tam tá mrvenička držala...(Plnku tiež natierajte na tenko víde akurát)
-
10
Ozdobíme čokoládovým topingom a papáme :-) Dobrú chuť:-)
chcem sa ale spýtať, čo poznám recepty na marlenku, tak už naplnené pláty musia stáť v chladničke aj niekoľko dní, až zmäknú, vraj čím dlhšie, tým lepšie, čo ma odrádza od pečenia tohto koláčika, ako je to v tomto prípade?
a to si kedy išla spať :-)