Marlenka (fotorecept)

Autor receptu: slunicko131

Tento recept mi dala švagrina a odkedy ho mám tak musím doma stále vypekať marlenku lebo je fakt "úúúúúžasna" ako original a to je fakt pravda:-)

45-50 minút
príprava
5-6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Palmarín,kryštalovy cukor miešame nad parou asi tak 15min s ručným mixerom:-)
  2. Potom pridáme vajcia a med miešame ešte tak 2-3 min nad parou..
  3. Ak sme všetko dobre spolu premiešali tak misku odložíme a pridáme múku s práškom do pečiva to už zľahka miešame len vareškou...A ak mame cesto nachystané tak ho rozdelime na 4 plechy v ktorých mame nachystaný papier na pečenie( cesta nieje veľa tak sa snažte dať menej cesta a roztiahnuť ho na papier úplne na tenko ani nemusite na cely papier roztiahnuť len sa snažte aby ste mali všetky platy rovnako velke)A zaleží aj aký mate rozmer plechu..
  4. Ja nemám 4 plechy tak som sa vynašla takto :-)A už som to len prekladala na plech:-)
  5. takto vyzerajú po upečení:-)
  6. Príprava plnky: salko (vopred uvarené 2 hodiny) smiešame s heliou alebo herou + vanilka všetko dobre premiešame a môžme isť plniť:-)
  7. už len plníme:-)
  8. takto naplnenú marlenku orežeme s každej strany asi tak 1cm.Odrezky ktoré máme dáme do misky a rozmrvíme, pridáme pomleté orechy asi tak 100g
  9. Takto už len posypeme vrch marlenky..:-)Plnku treba aj na vrchný plat aby tam tá mrvenička držala...(Plnku tiež natierajte na tenko víde akurát)
  10. Ozdobíme čokoládovým topingom a papáme :-) Dobrú chuť:-)