Pečené kuracie stehná

Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas.* Priznám sa že toto bol asi jediný spotrebič, ktorý som ešte doma nemal. Hneď som sa rozhodol vyskúšať ako pečie, tak som si našiel recept, v ktorom sa robí kuracie mäso zarovno s prílohou – so zemiakmi. Je to naozaj výborná vec, mäso bolo krásne prepečené a šťavnaté, zemiaky ochutené výpekom, k tomu uhorkový šalát, viac nebolo treba.

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Ja som mal navyše aj kuracie krídla, tak som ich pridal.
  2. Z uvedených surovín zarobíme marinádu a dôkladne ňou natrieme mäso.
  3. Uložíme do misky, zalejeme zvyškom marinády a prikryté dáme do chladničky na 24 hodín.
  4. Na druhý deň očistíme zemiaky a pokrájame ich na plátky a dáme na dno remosky. Osolíme ich a okoreníme, pokvapkáme zvyškom marinády z kurčaťa a premiešame.
  5. Na zemiaky poukladáme kuracie mäso a zakryjeme vrchnákom remosky. Nepodlievame, zemiaky aj mäso pustia vlastnú šťavu.
  6. Pečieme takmer dozlatista asi 60 minút. Pripomínam, že počas toho ide z pokrmu prekrásna lákavá vôňa.
  7. Na záver potrieme mäso smotanou, v ktorej sme rozmiešali 1/2 KL údenej papriky. Zvyšok smotany nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalších 20-30 minút dozlatista.
  8. Mäso je mäkké a šťavnaté, zemiaky parádne ochutené, stačí už len obľúbený šalát. Samozrejme sa dá tento recept použiť aj na klasické pečenie na pekáči, tá marináda dáva mäsu výbornú chuť.