Marinovaná krkovička na jablkách (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Toto jedlo máme radi a dá sa všelijako kombinovať.
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Očistím a pripravím si cibuľu,cesnak pokrájam na väčšie kúsky pridáme, korenie,rascu, vegetu,olej.Krkovičku nakrájam na rezne a dobre premiešam s cibuľovým pácom. Vložím do vhodnej nádoby minimálne na 12 hodín.
- Mäso vyberiem a opečiem na panvici z oboch strán.Len krátko aby sa zatiahlo.
- Do zapekacej nádoby vložím očistené a pokrájané jablká,na ne rozložím opečené mäso.Rozhodím na kocky pokrájanú slaninu /fotka chýba zabudla som odfotiť/
- Tekutinu z pácu oddelím a na mäso rozložím cibuľu a cesnak.
- Do pácu pridám horčicu,kečup,soľ,dochutím podľa vlastnej chuti.Pridám vodu toľko, aby bolo mäso aj cibuľa zaliate.
- Zakryjem alobalom a pečiem asi 3/4 hodinu kým nie je mäso mäkké. Máme radi keď je veľa šťavy a tak vždy keď niečo podobné robím musí byť šťava aj na vytieranie s pečivom či chlebíkom ktorý som v poslednom čase začala piecť doma.