Marinky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Taká obmena marinovaného mäsa...

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celú hlavičku cesnaku očistíme a buď popučíme alebo nakrájame nahrubo. Zmiešame s pretlakom, olejom a ostatnými koreninami. Soľ nepridávame, aby mäso nepúšťalo šťavu.
  2. Krkovičku nakrájame na väčšie kocky, vložíme do pripravenej marinády a necháme odpočívať aspoň zvečera do rána.
  3. Zmes dáme do pekáča, posolíme a vložíme do horúcej rúry.
  4. Očistenú a pokrájanú cibuľu opekáme pomaličky na oleji.
  5. Medzitým si dáme variť obielené a na kocky nakrájané zemiaky.
  6. K cibuli pridáme maslo.
  7. Keď je cibuľa upražena, zalejeme ju mliekom a necháme zovrieť.
  8. Cibuľovú zmes pridáme k uvareným zemiakom a...
  9. ...vyšľaháme na kašu.
  10. Mäso občas pozeráme a prelievame vypečenou šťavou.
  11. Môžeme podávať s anglickou zeleninou. Prajem dobrú chuť.