Marináda Teriyaki
Autor receptu: 2010
Je to tradicna Japonska priprava masa -marinovanie a grilovanie v preklade " teri -lesk a
yaki grilovanie. Omacka na pripravu sa da kupit v azijskych obchodoch ale este
jednoduchsie sa da vyrobit doma.
http://en.wikipedia.org/wiki/Teriyaki
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Je ich viacej druhov od uplne jednoduchej az po komplikovanejsie.
Jednoducha Teriyaki 1:
Na malej panvici zmiesame sojovu omacku , mirin a cukor.dame zohriat pokial sa cukor nerospusti a dame ochladit.
- Zlozitejsia Teriaki 2:
Tak isto na malej panvici zmiesame sojovu omacku , mirin a vino sake pridame nastruhany cerstvy zazvor a na drobno nakrajanu jarnu cibulku , hnedy cukor (melasa dava lepsie chut ) a rozpustime. Ked chceme hustejsiu omacku tak varime zredukujeme az nam nezhustne.
- Dame ochladit a pouzivame ako marinadu na ryby pre tych ktorym ryby "nevonaju".
Je tak isto vyborna marinada na kurcata alebo bravcove.
Maso poriadne ponatierame aspon na pol hodinu ( lepsie na viac) a odlozime do ladnicky .Vyberiem a dame na grill alebo nalahko naolejovanu platnu. Potrieme marinadou pocas grilovania. Pozor na teplotu lebo cukor ma tendenciu prihoriet.
Jedna z najlepsich marinad -omaciek.