Marináda Teriyaki

Autor receptu: 2010

Je to tradicna Japonska priprava masa -marinovanie a grilovanie v preklade " teri -lesk a yaki grilovanie. Omacka na pripravu sa da kupit v azijskych obchodoch ale este jednoduchsie sa da vyrobit doma. http://en.wikipedia.org/wiki/Teriyaki

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Je ich viacej druhov od uplne jednoduchej az po komplikovanejsie. Jednoducha Teriyaki 1: Na malej panvici zmiesame sojovu omacku , mirin a cukor.dame zohriat pokial sa cukor nerospusti a dame ochladit.
  2. Zlozitejsia Teriaki 2: Tak isto na malej panvici zmiesame sojovu omacku , mirin a vino sake pridame nastruhany cerstvy zazvor a na drobno nakrajanu jarnu cibulku , hnedy cukor (melasa dava lepsie chut ) a rozpustime. Ked chceme hustejsiu omacku tak varime zredukujeme az nam nezhustne.
  3. Dame ochladit a pouzivame ako marinadu na ryby pre tych ktorym ryby "nevonaju". Je tak isto vyborna marinada na kurcata alebo bravcove. Maso poriadne ponatierame aspon na pol hodinu ( lepsie na viac) a odlozime do ladnicky .Vyberiem a dame na grill alebo nalahko naolejovanu platnu. Potrieme marinadou pocas grilovania. Pozor na teplotu lebo cukor ma tendenciu prihoriet. Jedna z najlepsich marinad -omaciek.