Marhuľovo-oriešková náplň

douglas - fotkadouglas, 22. apríla 2014
Marhuľovo-oriešková náplň
Foto: douglas

Tento rcp som získala v USA. Jedli sme ho na sviatok Thanksgiving a ja ho robím na Veľkonočné sviatky.

16 ks
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

2 ks
50 g
50 g
140 g
175 g
20 g
1 ks
 na pokapanie




Postup

  1. 1

    1.Cibuľku osmahneme na masle. Vmiešame oriešky; usmažíme do zlatova. Odložíme z ohňa, pridáme marhule, strúhanku, petrželku a citrónovou kôru. Vmiešame vyšľahané vajce a dochutíme. Náplňou môžeme naplniť moriaka; alebo formovať do loptičiek a upiecť.

  2. 2

    2. Vložíme loptičky do maslom vymazanej zapekacej misky (alebo na pečiacom papiery), potom pokapeme olivovým olejom. Pečieme cca 30 minút dozlatova, nebo ich pečieme okolo moriaka.

  3. 3

    Doba pečenia: 15 minút v moriakovi; alebo samostatne po dobu 30 minút. Z dávky získame cca 16 loptičiek. Výborná ako príloha k mäsu - omnoho viac, než len náplň do moriaka. U nás tuto prílohu podávame k roláde z morčacieho mäsa.

    Marhuľovo-oriešková náplň - obrázok 3

Diskusia k receptu

jamarlen
zábavný rcp….len keby tá strúhanka nebola taká slaná. niekedy preto používam mleté ovsenné vločky, či už prepečené, alebo aj nie
marianne
pouzijem @eviankin vyraz,celkom sa mi to popacuje:-)) struhanky sa mi tam vidi dost,ale tak to asi ma byt...
douglas
Áno, rcp je podľa mňa výborný, chutný; ale moja sestra to nemusí. Holt každá máme iné chute. Dík za tip zo struhankou (menej), ale i jej náhradu za pomleté ovesné vločky... Určite s pomletými vločkami rcp vyzkúšam.
Ja som raz omylom pridala viac masla a neboli ľahké a chrumkajúce, ale dosti mastné.
lusinkab
Juj tak toto sa mi paci zvyknem robit orieskove plnky vacsinou z pistacii alebo makademiovych orieskov ale pozdava sa mi aj tato tvoja verzia tazke pri najblizsej prilezitosti vyskusam :-) kk
douglas
Júj! Pistácie a oriešky makadamské ...to je moja krvná skupina! Teraz, na Veľkú noc som takmer sama zjedla celé balenie makadamských... Ja túto náplň milujem, ale možno ju vyzkúšam s pistáciami... Zostala nám rolka z Veľkej noci, tak zajtra budem náplň piecť znova. :).