Marhule v rožku

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012
Marhule v rožku
Foto: Foto z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma
4
porcie

Suroviny

4 ks
8 ks
12 PL
1 ks
3-4 ks
 na obalenie
 na posypanie
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Rožky pozdĺžne rozkrojíme a z časti vnútro vydlabeme.

  2. 2

    Tvaroh vymiešame so žĺtkom, vanilkovým cukrom, štipkou soli. Naplníme (natrieme) všetky polovice rožkov, na 4 polovice na tvaroh rozložíme nakrájané marhule a priklopíme druhou polovicou rožka. Dobre pritlačíme a namočíme dôkladne do rozšľahaných vajec.

  3. 3

    Vyprážame v rozohriatom oleji zo všetkých strán dozlatista. Vyberieme, osušíme a ihneď obaľujeme v cukre. Na tanieri ešte pocukrujeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

mataliptak
ja robím podobné ale bez marhuli , len s tvarohom ale to nestíham potom robiť :-) mizne to počas vyprážania z misy :-))
afataga
kedysi take robil Petr Novotny, uz roky sa to chystam vyskusat ale este som sa neodhodlala
zdezda
ja som ešte takéto nasladko nerobila, robila som so syrom, vyskúšam aj tieto :-)
hubarka35
ukladám-nerobila som ešte no počula že je to vynikajúce...mám tvaroh skúsim urobit......
gabikapb
Pripomenula si mi dávnejší receptík, je to chutné, rýchle :-)
matata1
Takéto rožky nám ako deťom robievala starká. Mňam, to bola pochúťka. Musím si ich niekedy urobiť pre oživenie spomienok.
korbacik
Toto robievam, fakt výborný dezertík. Ale ja rožky vydlabem kým sú vcelku, naplním sladkou tvarohovou plnkou a takto ich vypražím. Dík za pripomenutie:)
nitranka
Joj,túto dobrotu sa už dlho strojím robiť :)....akurát že my sme rožky nevyprážali, len sme zľahka ponorili do mlieka a opiekli na panvici....
milad
Robím častejšie ako je zdravé, zaujímavé, že to voláme tiež marhule v rožku, ale dávam tam aj banány, broskyne, jahody ... A neprekrojím rožok, iba nakrojím, aby ostal nízky vrchnáčik a rožok na jednej dlhej strane spojený ...ako dvere...pánty. Spodná časť na vydlabanie potom ostane vyššia a lepšie sa dlabe. Viac plnky vojde aj sa lepšie vypráža. A obaľujem v práš. cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. Dobré sú aj s dusenými jablkami a tvarohom. Obaľujem potom v práš. cukre so škoricou.