Foto: cesminaz
Keksíky v tvare hríbov,určite zpestria nielen Vianočný či Velkonočný stôl ;-) ale aj chvílku pri káve či čaji vo všedný deň.Inšpirovala som sa skvelym Zobraziť celý popisKeksíky v tvare hríbov,určite zpestria nielen Vianočný či Velkonočný stôl ;-) ale aj chvílku pri káve či čaji vo všedný deň.Inšpirovala som sa skvelym Tureckym kucharom a niekolkymi Tureckymi strankami :-) Kedze tam bolo viacero receptov na tieto keksiky,som po uvažení skombinovala vlastnú gramáž surovin :-) Smelo vyskúšajte! Sú nielen krásne,ale aj chutovo vynikajuce ;-P
porcií
na 160 °C
Postup
-
1
Muku,škrob,pr.Cukor,sol a PDP spolu premiesame v jednej miske.Ja som pouzila kukuricny škrob,ale kludne dajte aj iny.PDP som dala 1x15g sacek :-) Ked sme to dobre spolu lyžicou premiesali,pridame zmäknute maslo a 2 vajicka...
-
2
Cele vypracujeme do mäksieho masloveho cesta..Pomocou muky si vytvarujeme bochnik :-)
-
3
..potom si z cesta odšťipkávame stale kusok,ktory sformujeme-zgulame do gulky velkosti,ako pingpongova loptička.Takto spravene gulky ukladame na suchy plech dalej od seba..
-
4
Do tanierika si dame 1PL kaka,mozte kludne aj kakao zmiesat so škoricou :-) Do druheho tanierika dame trocha vody.A čo je najhlavnejšie..taky maly vrchnnáčik s hladkými okrajmi.Bud z flaši,ak najdete hladky :-/ alebo pouzijete ako "ja" odmerku z detskeho sirupu na kašel ;-P Mam tu dvojaku,s 2cm a s 3cm rozmerom..Podla velkosti guliek si zvolite aj velkost odmerky :-)
-
5
..a teraz ideme nato.. Odmerku namočíme najprv do vody,aby bola mokra a potom ju strcime do kakaa :-)
-
6
Ked je odmerka mokra,tak sa nanu kakao lepšie prilepi..
-
7
..teraz opatrne-z lahka vopchame odmerku do gulky,asi do polovici,nie hlbsie! Zakazdym si ju znova namocime do kakaa...
-
8
..dostaneme takuto trocha spučenú guľku,nieco ako oko ;-))
-
9
..ked mame všetky gulky dopichane a kuká na nás plny plech zvedavých očí :-)) ich vlozime do rury,ktoru sme si vopred rozohriali na 160°C na 15-20 minut.Treba to stale kontrolovat,lebo kazda rura je ina.Musia sa piect pomalsie,aby sa prepiekli..a pravdaže preto,aby nam v tej rure narastli "Hriby" ;-P
-
10
..no prosim ;-O trpezlivost ruže prináša ;-P Na 160°C mi za 15minut krasne hriby narastli !!! Mozte ich upiect svetle,ružovkaste či trocha tmavsie :-) Ved nielen Šampiňóny rastú na Svete,ale aj Dubaky a ine hriby ;-D
-
11
Su naozaj krasne velke :-) ako ozajstne hriby ;-P Moje mali priemer 7cm a hrubku 2,5cm :-) Jeden plech som popichala s kakaovou odmerkou a druhy plech so škoricovo-kakaovou odmerkou.Takto som ziskala aj čistejšie aj špinavšie hríby ;-P
-
12
Cesto je krehke a rosypkave..Jednym slovom vynikajuce ;-P
-
13
Prekvapte svoju rodinku a pochutnajte si ;-P
škrobové keksíky zvykne piecť maminka, sú chutné, tvoje budú iste tiež. Ukladám, hviezdy posielam a ďakujem za skvelý nápad:-P
robila som mensie, dierku sirokou slamkou, jeden plech pikaom, druhy skoricou s cukrom, som zvedava, ci vydrzia do vikendu :-)))
jeden s pikaom a jeden so skoricou:-)