Mamina pikantná meatová nátierka

Autor receptu: medulienka108

Recept má už vyše 25 rokov - v lete sme u nás doma z úrody v záhrade zásadne zavárali 2 druhy pomazánok - ostrú paradajkovú a pikantnú meatovú. (My máme radi ostré veci) A robíme ich doteraz - aj keď mama sa teraz priklonila viac k paradajkovej. Ale ja si dám veľmi rada na hrianke práve túto. Ak si nie ste istí, či vám bude chutiť, skúste sa pozrieť na jej rýchlu verziu na blogu - http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/pikantna-toastova-natierka.html. Chuť je tá istá, ale čas a dávka nie

30 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paradajky, papriku, cibuľu, cesnak, feferóny a meat zomelieme na mäsovom mlynčeku.
  2. Do zmesi pridám všetky koreniny a olej.
  3. Varíme 1 hodinu za občasného premiešania.
  4. Naložíme do fliaš a sterilizujeme pol hodiny. Horúce fľaše prevrátime viečkom dolu a necháme vychladnúť prikryté dekou.
  5. Pomazánka je vynikajúca s opečeným chrumkavým pečivom - aspoň pre mňa. S čerstvým chlebom sa mi jej chuť nejako stráca, ale každému podľa jeho gusta. Príprava je trochu zdĺhavá, takže ak skutočne chcete iba skúsiť, ako asi chutí, pozrite si jej verziu na http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/pikantna-toastova-natierka.html. Pôvodná chuť ostala zachovaná a 1-2 sklíčka od výživy máte pripravené za 30 minút.
  6. A už mi neostáva nič iné, než zaželať dobrú chuť!