Foto: lucylee
Inšpirácia: wegweb.com
12
porcií
porcií
20 minút
na 190-200 °C
na 190-200 °C
Suroviny
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1 1/2 ČL |
|
z 1 nastrúhaná |
|
3/4 šálky |
|
1 šálka /ryžové mlieko |
|
1/3 šálky /repkový |
|
2 1/2 PL |
|
1 PL |
|
1 šálka čerstvé/mrazené |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, sódu, soľ a nastrúhanú kôru z limetky.
-
2
V druhej mise zmiešame cukor, sójové mlieko (ja som použila sójovo-ryžové), olej (ja som použila slnečnicový), šťavu z limetky a ocot (použila som jablkový vínny ocot).
-
3
Mokrú zmes pridáme k suchej zmesi a premiešame, kým sa všetky suroviny nespoja. Pridáme maliny (ja som použila čerstvé) a zľahka a jemne vmiešame do zmesi.
-
4
Plníme do košíčkov alebo silikónových foriem v plechu na muffiny a pečieme asi 20 minút. Vyberieme z rúry, počkáme 10 minút, vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť. Takto vyzerajú vo vnútri.
Diskusia k receptu