Makovo-hrušková pochúťka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. októbra 2015
Makovo-hrušková pochúťka
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
50 minút
príprava
12+55 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na mrveničkové cesto:
400 g
2 ČL zarovnané
125 g
1 bal.
2 ks
125 g zmäknuté (alebo margarín)
Na makovú náplň:
800 g
500 g
150 ml
Na tvarohovú náplň:
200 ml
750 g
80 g
1 bal.
1 ks chemicky neoštrený na kôru
3 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu budeme ešte potrebovať plech na pečenie (30 x 40 cm) a elektrický ručný šľahač. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Na dno vymasteného plechu nanesieme 2/3 mrveničkového cesta a pritlačíme. Zvyšok mrveničky zmiešame s 2 PL hotovej makovej náplne a odložíme bokom. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 12 minút.

  2. 2

    Hrušky olúpeme, nakrájame na štvrtiny a odstránime jadrovníky.

  3. 3

    Makovú náplň s mliekom vymiešame vareškou dohladka.

  4. 4

    Na prípravu tvarohovej náplne vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a vajcami dohladka. Opatrne vmiešame šľahačku. Do makovej náplne vmiešame 1/3 tvarohovej náplne.

  5. 5

    Hrušky naukladáme na povrch predpečeného cesta a do medzier nanesieme makovú náplň. Zvyšok tvarohovej náplne opatrne rozotrieme na povrch a posypeme makovou mrveničkou. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote uvedenej v bode 1. Doba pečenia: asi 55 minút.

  6. 6

    Koláč necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

kukulienka71
@Dr.Oetker , páčia sa mi vaše recepty, máte správne postupy s dobrými opismi a krásne fotky. Práve niektorý deň som piekla veľmi podobný koláč so slivkami:-)


marianne
aj mne sa paci, kombinacia hrusky,mak, tvaroh moze byt vyborna..
ariel
výborné, ľahké, chutné fajn recept s dobre zvolenými pomermi
aleana
Toto musím vyskúšať čo najskôr, vyzerá to fantasticky :-)
silvia68
Práve ho pečiem, som zvedavá na výsledok. Je dosť pracný .