Májovky sterilizované (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Včera som pridala mrveničku, ktorú som varila z májoviek. Ostalo mi ešte trochu, tak som ich zavarila. Naložila som len dva poháre ale nevadí, pre tú chuť mi to stálo za to. Ak by ste mali záujem, tu je recept, ako ich zaváram ja, aj kuriatka a ostatné huby tiež takto isto zaváram.

50-60 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Májovky som si umyla a nakrájala, dala do hrnca predvariť na 20 minút.
  2. Medzi tým si očistím a nakrájam cibuľu - každý podľa svojej chuti. Ja dávam viac, na chuti to nemení a je výborná. Uvarím si nálev. Predvarené májovky scedím a zmiešam s nakrájanou cibuľou na mesiačiky. Niekedy, keď mám čerstvé čili papričky, pridávam aj tie, kto má rád odporúčam je to výborná chuť.
  3. Podávam do pohárov.
  4. Zalejem nálevom ktorý precedím a dám sterilizovať na 30 minút. Nechám ich v hrnci vychladnúť a potom uložím do polici. No a hotovo.