Magický trojuholník

macenka999 - bez fotkymacenka999, 7. októbra 2009

Tento recept som vyhrabala v starkiných receptoch asi spred 10 rokov, je jednoduchý a fakt veľmi chutný. Odkedy sa mi dostal do rúk a Zobraziť celý popisTento recept som vyhrabala v starkiných receptoch asi spred 10 rokov, je jednoduchý a fakt veľmi chutný. Odkedy sa mi dostal do rúk a všetci ho ochutnali, mám pocit že ho robím takmer každý týždeň pri akejkoľvek príležitosti.

15
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1 balenie
500 g
200 g
200 g
1 ks
3 ks
100 g
10 g
60 cm




Postup

  1. 1

    Plnka: vymiešame si tvarohy, maslá, práškový cukor a vanilkový cukor.

  2. 2

    Na tvrdú podložku rozložíme alobal naň ukladáme do šachovnice bebe keksy v pomere 8 kusov na dĺžku a 3 kusy na šírku. Na poukladané kekse natrieme vrstvu krému a znova poukladáme šachovnicu z bebe keksov v opačnej farebnej kombinácii ako máme dolu /t.z. kde je kakaová pôjde mliečna a naopak/. Na keksy znova rozotrieme zbytok krému. Olúpeme si banány a na troche cery si pripravíme asi 1/3 čokolády /cca 30g/ a obalíme banány v čokoláde a necháme ich stuhnúť. Potom ich uložíme do stredu a z oboch strán pritlačíme kekse tak, aby vznikol trojuholník. Alobalom zabalíme celý koláčik a dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Po stuhnutí si znovu urobíme čokoládu a celý koláčik polejeme čokoládou a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

jane00000
tento recept vyzera byt fantasticky.urcite ho raz vyskusam a budem ho robievat stale lebo u nas doma su maskrtnici a ked nieje nic sladke napecene tak je zle,hehe
sandratamer
Na fotke vyzerá super a určite bude aj rýchlo hotový. Asi dnes pôjdem do toho :-)
babicka
kolacik vyzera velmi dobre,preto ho skoro vyskusam.
macenka999
rozhodne ho treba vyskúšať, chutí totiž ešte lepšie ako vyzerá. Budem sa tešiť na Vaše komentáre po ochutnávke.
nutella
ja som včera robila robila s jahôdkami, do tvarohu som pridala aj jahodový jogurt, aby bol jemnejší :) úžasný a rýchlo spravený :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia