Hovädzí guláš
Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre
náročných.
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na varenie.
- Mäso hovädzie umyjeme osušíme a pokrájame na menšie kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno.
- Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku a čili podľa svojej chuti. Papriku a paradajky pokrájame na pásiky. Mäso za občasného miešania podlievame vývarom, dusíme do zmäknutia 50-60 minút. Napokon pridáme zeleninu a podusíme.
- Prípravíme si suroviny na žemľovú knedľu.
- Rožky alebo žemle pokrájame na menšie kúsky, dáme do väčšej misy, pridáme soľ, korenie, pažítku a petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno, žĺtky, krupicu, múku, mlieko nakoniec sneh z bielkov a zľahka premiešame.
- Na fóliu dáme pripravenú žemľovu zmes , ktorú zabalíme aspoň do troch vrstiev.
- Zrolujeme a dáme variť do vriacej vody 30 minút.
- Po uvarení necháme vychladnúť, odstránime fóliu, pokrájame podľa potreby. Dobrú chuť.