Foto: eruska25
Rezy sa síce nevolajú pekne, ale sú pekné a aj dobré, a pri tom jednoduché.
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
100 ml vlažná |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
Puding: | |
2 bal. |
|
5 PL |
|
800 ml |
|
Krém: | |
400 ml |
|
250 ml |
|
2 bal. |
|
Na dokončenie: | |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme žltky s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Ja som piekla z polovičnej dávky. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme polovicu cesta.
-
2
Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a rozotrieme na svetlé cesto.
-
3
Uvaríme vanilkový puding, ktorý rozlejeme na tmavé cesto.
-
4
A teraz to podstatné: vidličkou všetky vrstvy až na dno vlnkovito pretiahneme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút.
-
5
Pokiaľ sa korpus vychladí, pripravíme krém. Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Rozotrieme na vychladnutý koláč. Posypeme nahrubo strúhanou Margotkou alebo čokoládou, prípadne niečím iným podľa chute.
-
6
Takto vyzeral môj koláčik na reze.
Diskusia k receptu