Lososové hakozushi

Autor receptu: 2010

Davno pred tym ako sa zacali pripravovat sushi zabalene do rias , sushi sa robili natlacanim do drevenej formy hako , dakde ich volaju aj Osakazushi.Takze "stlacane" hakozushi z udeneho lososa s kaviarom .Su to asi jedny znaj dekorativnejsich sushi , vyzeraju ako male zakusky.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne video recepty na Vareche). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore sa volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a zle sa cisti ta formicka. Zaciname "naopak" na dno dame platky lososa potrieme ich wasabi ( podla chuti , je to ostra chrenova horcica ).Na jemno nakrajane a osusene platky malej oharky rovnomerne rozlozime na lososa.Pridame rovnomerne ryzu -zarovname devennyn "poklopom" a poriadne postlacame.
  2. Cele sushi preklopime na "poklop" a vytiahneme z formy , takze mame lososa na vrchu. Az teraz ide do tuheho. Na nakrajanie treba noz ostry ako britva, plus po kazdom reze treba ocistit a mat noz vlhky. Dakde som cital velkost hakozushi je zavisla len na tom ako dobre vie "sushi master" narabat s nozom. Ozdobime podla toho aky sme kreativny , ja som nemohol zohnat lososie ikry tak som dal trosku kaviaru.
  3. Servirujeme so sojovou omackou a sladkym japonskym nakladanym zazvorom.