Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Toto je veľmi jednoduchý recept... jediné čo nám zaberie trochu času je výroba domácich rezancov....
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- z múky a vajec si vypracujeme cesto, zakryjeme ho miskou a necháme odpočívať asi hodinu. Ja to s miesením nijako nepreháňam, nechám cesto odpočinúť....
- a potom zapojím do práce strojček na cestoviny, ktorý cesto vymiesi a nakrája na dlhé, širšie rezance...
- lososa umyjeme, osolíme, pokvapkáme citrónom a dáme pariť asi na desať minút....
- keď losos trochu vychladne odstránime kožu a kosti a mäso vidličkou potrháme na väčšie kúsky
- šľahačku alebo smotanu na varenie necháme zovrieť, pridáme za hrsť parmezánu, keď sa syr rozpustí pridáme korenie, petržlenovú vňať a ak treba soľ
- na troche oleja podusíme cibuľku, pridáme špenát a krátko podusíme. Ponorným mixérom rozmixujeme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie
- cestoviny uvaríme v osolenej vode a preložíme ich k syrovej omáčke a dobre zamiešame aby sa cestoviny pekne obalili. Cestoviny v žiadnom prípade neprelievame studenou vodou....
- a môžeme začať servírovať...
- na smotanové cestoviny dáme špenátovú omáčku a kôpku lososových kúskov...
- dobrú chuť :-)
- ja som si samozrejme všetko zmiešala spolu, tak to chutí najlepšie a ešte prizdobila malými červenými a žltými rajčinkami... možno sa divíte prečo som robila dve omáčky keď som to vo finále aj tak všetko zmiešala spolu? z jednoduchého dôvodu.... základ je losos s cestovinami a smotanovou omáčkou a špenátová omáčka je bonus pre tých ktorý špenát ľúbia :-)