Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto je veľmi jednoduchý recept... jediné čo nám zaberie trochu času je výroba domácich rezancov....

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. z múky a vajec si vypracujeme cesto, zakryjeme ho miskou a necháme odpočívať asi hodinu. Ja to s miesením nijako nepreháňam, nechám cesto odpočinúť....
  2. a potom zapojím do práce strojček na cestoviny, ktorý cesto vymiesi a nakrája na dlhé, širšie rezance...
  3. lososa umyjeme, osolíme, pokvapkáme citrónom a dáme pariť asi na desať minút....
  4. keď losos trochu vychladne odstránime kožu a kosti a mäso vidličkou potrháme na väčšie kúsky
  5. šľahačku alebo smotanu na varenie necháme zovrieť, pridáme za hrsť parmezánu, keď sa syr rozpustí pridáme korenie, petržlenovú vňať a ak treba soľ
  6. na troche oleja podusíme cibuľku, pridáme špenát a krátko podusíme. Ponorným mixérom rozmixujeme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie
  7. cestoviny uvaríme v osolenej vode a preložíme ich k syrovej omáčke a dobre zamiešame aby sa cestoviny pekne obalili. Cestoviny v žiadnom prípade neprelievame studenou vodou....
  8. a môžeme začať servírovať...
  9. na smotanové cestoviny dáme špenátovú omáčku a kôpku lososových kúskov...
  10. dobrú chuť :-)
  11. ja som si samozrejme všetko zmiešala spolu, tak to chutí najlepšie a ešte prizdobila malými červenými a žltými rajčinkami... možno sa divíte prečo som robila dve omáčky keď som to vo finále aj tak všetko zmiešala spolu? z jednoduchého dôvodu.... základ je losos s cestovinami a smotanovou omáčkou a špenátová omáčka je bonus pre tých ktorý špenát ľúbia :-)