Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou fotorecept
Foto: evusik
Toto je veľmi jednoduchý recept... jediné čo nám zaberie trochu času je výroba domácich rezancov....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
z múky a vajec si vypracujeme cesto, zakryjeme ho miskou a necháme odpočívať asi hodinu. Ja to s miesením nijako nepreháňam, nechám cesto odpočinúť....
-
2
a potom zapojím do práce strojček na cestoviny, ktorý cesto vymiesi a nakrája na dlhé, širšie rezance...
-
3
lososa umyjeme, osolíme, pokvapkáme citrónom a dáme pariť asi na desať minút....
-
4
keď losos trochu vychladne odstránime kožu a kosti a mäso vidličkou potrháme na väčšie kúsky
-
5
šľahačku alebo smotanu na varenie necháme zovrieť, pridáme za hrsť parmezánu, keď sa syr rozpustí pridáme korenie, petržlenovú vňať a ak treba soľ
-
6
na troche oleja podusíme cibuľku, pridáme špenát a krátko podusíme. Ponorným mixérom rozmixujeme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie
-
7
cestoviny uvaríme v osolenej vode a preložíme ich k syrovej omáčke a dobre zamiešame aby sa cestoviny pekne obalili. Cestoviny v žiadnom prípade neprelievame studenou vodou....
-
8
a môžeme začať servírovať...
-
9
na smotanové cestoviny dáme špenátovú omáčku a kôpku lososových kúskov...
-
10
dobrú chuť :-)
-
11
ja som si samozrejme všetko zmiešala spolu, tak to chutí najlepšie a ešte prizdobila malými červenými a žltými rajčinkami... možno sa divíte prečo som robila dve omáčky keď som to vo finále aj tak všetko zmiešala spolu? z jednoduchého dôvodu.... základ je losos s cestovinami a smotanovou omáčkou a špenátová omáčka je bonus pre tých ktorý špenát ľúbia :-)
Aj ja robievam lososa so špenátom, parmezánom a cesnakom. Cestoviny som k tomu neskúšala. Budú teraz.
nuž-my sme asi totožné rodiny-v konzumácii zeleného lístia...:-)dnes sme mali túto špenátovú omáčku k duseným kuracím štvrtiam na masle /bez pridania vody/..rozdiel jeden: ja som nemixovala ...a to som si včera tento recept nevšimla...:-)
želám všetkým pokojnú nedeľu...
@radost veru špenát, mangold u nás fičí :-) mixovaný, nemixovaný všetko sa zje.... ja mám ale najradšej čerstvý, len tak podusený s cesnakom :-)
Marienka, každá ryba má kosti :) keď si kúpiš filet mal by byť bez kostí, ja som ale použila podkovičky a ako vidíš na obrázkoch ten kostí má. Ja som zvolila postup, kde som mäso oddelila od kosti, takže kosti sa na tanier nedostali. Myslím, že obrázkový postup je dosť jasný, či?