Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 31. augusta 2013
Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je veľmi jednoduchý recept... jediné čo nám zaberie trochu času je výroba domácich rezancov....

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cestoviny:
200 g
2 ks
Smotanová omáčka:
200 ml
100 g
Špenátová omáčka:




Postup

  1. 1

    z múky a vajec si vypracujeme cesto, zakryjeme ho miskou a necháme odpočívať asi hodinu. Ja to s miesením nijako nepreháňam, nechám cesto odpočinúť....

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a potom zapojím do práce strojček na cestoviny, ktorý cesto vymiesi a nakrája na dlhé, širšie rezance...

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    lososa umyjeme, osolíme, pokvapkáme citrónom a dáme pariť asi na desať minút....

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    keď losos trochu vychladne odstránime kožu a kosti a mäso vidličkou potrháme na väčšie kúsky

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    šľahačku alebo smotanu na varenie necháme zovrieť, pridáme za hrsť parmezánu, keď sa syr rozpustí pridáme korenie, petržlenovú vňať a ak treba soľ

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na troche oleja podusíme cibuľku, pridáme špenát a krátko podusíme. Ponorným mixérom rozmixujeme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    cestoviny uvaríme v osolenej vode a preložíme ich k syrovej omáčke a dobre zamiešame aby sa cestoviny pekne obalili. Cestoviny v žiadnom prípade neprelievame studenou vodou....

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a môžeme začať servírovať...

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na smotanové cestoviny dáme špenátovú omáčku a kôpku lososových kúskov...

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dobrú chuť :-)

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ja som si samozrejme všetko zmiešala spolu, tak to chutí najlepšie a ešte prizdobila malými červenými a žltými rajčinkami... možno sa divíte prečo som robila dve omáčky keď som to vo finále aj tak všetko zmiešala spolu? z jednoduchého dôvodu.... základ je losos s cestovinami a smotanovou omáčkou a špenátová omáčka je bonus pre tých ktorý špenát ľúbia :-)

    Losos so smotanovými cestovinami a špenátovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

danielas
Bezvadné!!! Všetky prsty hore :-) Perfektne zladená chuť a pre oko? Nemá chyby.
Aj ja robievam lososa so špenátom, parmezánom a cesnakom. Cestoviny som k tomu neskúšala. Budú teraz.
radost
@evusik
nuž-my sme asi totožné rodiny-v konzumácii zeleného lístia...:-)dnes sme mali túto špenátovú omáčku k duseným kuracím štvrtiam na masle /bez pridania vody/..rozdiel jeden: ja som nemixovala ...a to som si včera tento recept nevšimla...:-)
želám všetkým pokojnú nedeľu...
evusik
@danielas losos a špenát je výborný kombinácia, obľúbená aj u nás :-)
@radost veru špenát, mangold u nás fičí :-) mixovaný, nemixovaný všetko sa zje.... ja mám ale najradšej čerstvý, len tak podusený s cesnakom :-)
irenaw
pokojne aj bez lososa, len tie domáce cestoviny a špenát, mňam
akotak
Krásne jedlo, chutné, voňavé a domáce cestoviny - to by som si dal hocikedy veľmi rád.
kukulienka71
Výborne!Takto si predstavujem špenátovú omáčku.A celé dokopy to musí byť veľmi chutné,nič by som nevynechala...5*,KK
duby
Veľmi chutné!!Ďakujem za recept.
marienka44
V úvode sa píše, že netreba loviť kostičky pri príprave lososa a v tomto recepte sa maso oberá od kosti. Je to teda losos s kosťami?
evusik
@Marienka44 (12.3.2018 07:30)

Marienka, každá ryba má kosti :) keď si kúpiš filet mal by byť bez kostí, ja som ale použila podkovičky a ako vidíš na obrázkoch ten kostí má. Ja som zvolila postup, kde som mäso oddelila od kosti, takže kosti sa na tanier nedostali. Myslím, že obrázkový postup je dosť jasný, či?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia