Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Toto jedlo robím v zime ani neviem prečo, ale v lete nám to tak nechutí.
Postup
- Pečeň si očistím a pokrájam na menšie kúsky. Očistím,pokrájam a opražím cibuľu na ktorej potom opražím pečeň,pridám koreniny,podlejem vodou,pridám cesnak.
- Potom dusím kým nie je pečeň mäkká a voda trochu odparená. Ak je šťavy veľa, tak ju zlejem do misky a pečeň rozmixujem. Ak treba pridám šťavu a dochutím korením soľou alebo vegetou.
- Tentokrát mi od minulého dňa ostala zemiaková kaša tak som ju použila na lokše. Pridala som múku, soľ a vypracovala cesto. Urobila som šúlok a pokrájala ho na 10ks.
- Vyvaľkala som na menšie placky a opiekla na suchej panvici z oboch strán.
- Upečené som potrela kačacou masťou. Niektoré som potrela pečeňovou plnkou.
- .....zrolovala a podávala.
- .....alebo len tak bez plnky-ako komu chutí.