Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Toto jedlo robím v zime ani neviem prečo, ale v lete nám to tak nechutí.

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Pečeň si očistím a pokrájam na menšie kúsky. Očistím,pokrájam a opražím cibuľu na ktorej potom opražím pečeň,pridám koreniny,podlejem vodou,pridám cesnak.
  2. Potom dusím kým nie je pečeň mäkká a voda trochu odparená. Ak je šťavy veľa, tak ju zlejem do misky a pečeň rozmixujem. Ak treba pridám šťavu a dochutím korením soľou alebo vegetou.
  3. Tentokrát mi od minulého dňa ostala zemiaková kaša tak som ju použila na lokše. Pridala som múku, soľ a vypracovala cesto. Urobila som šúlok a pokrájala ho na 10ks.
  4. Vyvaľkala som na menšie placky a opiekla na suchej panvici z oboch strán.
  5. Upečené som potrela kačacou masťou. Niektoré som potrela pečeňovou plnkou.
  6. .....zrolovala a podávala.
  7. .....alebo len tak bez plnky-ako komu chutí.