Lokše s pečeňovou plnkou fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 8. januára 2013
Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept)
Foto: helca103

Toto jedlo robím v zime ani neviem prečo, ale v lete nám to tak nechutí.

5
porcií

Suroviny

Plnka:
400 g
1 ks
1/4 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
2 strúčiky
Lokše:
400 g
140 g alebo polohrubá
1/2 ČL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Pečeň si očistím a pokrájam na menšie kúsky. Očistím,pokrájam a opražím cibuľu na ktorej potom opražím pečeň,pridám koreniny,podlejem vodou,pridám cesnak.

    Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom dusím kým nie je pečeň mäkká a voda trochu odparená. Ak je šťavy veľa, tak ju zlejem do misky a pečeň rozmixujem. Ak treba pridám šťavu a dochutím korením soľou alebo vegetou.

    Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tentokrát mi od minulého dňa ostala zemiaková kaša tak som ju použila na lokše. Pridala som múku, soľ a vypracovala cesto. Urobila som šúlok a pokrájala ho na 10ks.

    Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkala som na menšie placky a opiekla na suchej panvici z oboch strán.

    Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené som potrela kačacou masťou. Niektoré som potrela pečeňovou plnkou.

    Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .....zrolovala a podávala.

    Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    .....alebo len tak bez plnky-ako komu chutí.

    Lokše s pečeňovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

valeri
Práve dnes som myslela na lokše, ostala mi kačacia pečienka a tiež aj masť z pečenej kačice, tak bude pochúťka.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
toto milujem!!!!!!!!!!!!!!!!lokse som este nerobila a moj chorvatsky muz sa ma stale pyta kedy mu ich konecne spravim :),ked som videla tento recept odhodlala som sa,uz je ulozeny v kk,Dakujem!!!!!!!!!!! :)
helca103
@pn nie je to nič zložité len sa odhodlaj. Fajnové sú aj vtedy ak uvaríš v šupke zemiaky a tie postrúhaš. No moja skúsenosť je taká,že uvarené zemiaky musia vychladnúť a chvíľu postáť aby sa cesto nelepilo.
izabella929
výborné jedlo, tak toto som už dávno nerobila, už aj si pripravím zemiaky a bude s husacou masťou...) mňam, dík za pripomenutie.-))) ale v tejto kombinácii s pečienkou som ešte neskúšala....šikulka.-)
mesiar50
tak toto je niečo pre mňa.Vždy som vedel že si šikovná a umná gazdinka
PS:očistené orechy skladujem v mrazničke,žeby preto to cesto bolo
tmavšie ?neviem sorry
gordonko
@helca103 aj toto sa mi páčí - vyzkúšam, len neviem čo to máš doma za ,,jedlíkou,, ked Ti kačacia pečienka zostala ...tá unás zmizí ako prvá
dorisa
Taktoto by som neodmietla.....pekne spracovany fotorecept.
tiginko
ja by som pečienku nemixovala, ale len asi popučila vidličkou alebo niečo podobné. Vyskúšam a uvidím....
1x myalab
pivonka
Lokše občas robievam, pečienkou som ich doteraz neplnila, ale budem, recept už je v kk. Bude to spomienka na rodnú dedinu, kde ich na martinské hody plnia plnkou, ktorú robia z husacej krvi.
helca103
@gordonko robila som to z kuracej, kačacia pečeň mi neostala. Keď ju mám tak sa zje ako prvá a nemám šancu z nej robiť čokoľvek iné ako len opiecť na masti a okamžite zbaštiť s čerstvo upečeným chlebíkom.
helca103
@dorisa od teba ten kompliment dobre padne
@tiginko tiež som zo začiatku dávala celé pečienky alebo len tak popučené, no takto rozmixované nám chutia najviac.Ale každému ako mu chutí :-)
@pivonka ja osobne milujem aj také holé lokše len potreté ,kačacou či husacou masťou tie robila moja stará mama najlepšie na svete.
soncya
@helca103 fantastický recept! do pečene nedávam koreňovú zeleninu, ale dávam paradajkový pretlak a cestnak. plním s ňou zemiakové placky. nabudúce skúsim lokše. pekný deň prajem.
rea1
prečo mi toto robíííš! milujem lokše v akomkoľvek stave a kedykolvek ale keď sú vianočné trhy, tak "mojím" pokrmom na nich je jedna lokša plnená pečienkovou plnkou a jedna lokša plnená kapustovou plnkou. už viem, ku komu ísť, aby lokše neboli "šidzené" ale pekne mäkučké, naozaj zemiakové ... ježišmária, ja idem na obed.
helca103
@soncya , koreňovú zeleninu do kuracej pečene nedávam ani ja. A občas robím aj s paradajkovým pretlakom ako píšeš a k tomu ryžu.
@rea1 už sme všetko zjedli ale môžeš prísť na budúce, urobím viac a rada Ťa ponúknem
rea1
@helca , ja som to myslela tak, že už viem, ku ktorému stánku na trhoch mám ísť na dobré lokše. :-)))) ale ďakujem za pozvanie, ochotne sa vydostavím. :-))
besna
Jáj manžel ich robil cez víkend, oblizovali sme sa aj za ušami :)) My si do lokše k tej pečieni pribalíme aj kyslú kapustu - to je potom complete menu Lokšwrap :)) Najradšej mám kačaciu, alebo husaciu pečeň usmaženú do červena v príslušnej masti.
helca103
@besna husaciu ani kačaciu neodmietnem, naopak milujem ju, ale dostanem sa k nej veľmi zriedka vzhľadom na jej cenu. A páči sa mi aj tvoja verzia s kyslou kapustou nabudúce skúsim :-)
bambuch
tak dnes som robila aj ja lokše a vyskúšala som tvoj recept...výborné!
babkamt
Dala by som si , hoci som nedávno robila lokše. Je to pochúťka.
helca103
@bakamt nedávno na jednej návšteve mi ponúkli lokše plnené lekvárom a posypané orechami. Bola to celkom zaujímavá chuť ale ja mám radšej na slano :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia