Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej masti hodíme celé husacie pečene a pražíme asi 5 minút. Po upečení osolíme.
- Kapustu pokrájame na rezance a dusíme na opraženej cibuli. Pridáme ocot, aby sme zachovali pôvodnú červenú farbu a chrumkavosť. Na záver kapustu zaprášime múkou a podľa potreby dochutíme soľou, cukrom a octom.
- Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Vyvaľkáme do kruhov a pečieme na horúcej platni. Upečené pomastíme a necháme odležať prikryté tanierom, aby zostali mäkké.
|