Liptovské studenô - Huspenina

Autor receptu: zabiatko66

Rozmýšľala som , čo by som také dobré navarila. Aby to bolo mňamo, ale aby sa to aj hneď nezjedlo, nech nemusím každý večer po práci pri hrncoch stáť. A napadlo ma toto: ,,STUDENO”

Postup

  1. Koleno a knošky umyjeme, zeleninku očistíme, pridíme všetky koreniny a dáme variť do tlakového hrnca na 1.30-1.45 h. Potom vyberieme, knošky a koleno oberieme a nakrájame na malé kúsky, kto má rád môže pridať aj trošku kože. A všetko mäsko si poukladáme do mištičiek. Voda, ktorá nám ostala v hrnci precedíme. A tým čistým vývarom všetko zalejeme a dáme stuhnúť. Na druhý deň môžeme papať. Studeno polejeme troškou octu, nakrájame červenú cibuľku trošku okoreníme a osolíme. Podávame s pečivom alebo s chlebíkom. Dobrú chuť!.