Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup- Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, vložíme teľací jazyk a varíme asi 1,5 hodiny. Mierne ochladíme a z mäsa za tepla stiahneme kožu. Vývar scedíme a odložíme asi 100 ml.
- Šalotku nakrájame na kúsky spolu s cesnakom a urestujeme na olivovom oleji. Teľací jazyk nakrájame na pásiky a pridáme na panvicu, krátko podusíme, pridáme víno, odložený vývar, povaríme a zahustíme studeným maslom.
- Medzitým uvaríme linguine, premiešame s pripravenou zmesou, parmezánom a so šalviou. Dochutíme soľou a korením.
|