Lingue di gatto (mačacie jazýčky)

skinx - fotkaskinx, 23. júla 2011
Lingue di gatto (mačacie jazýčky)
Foto: skinx

veľká dobrota od pána taliana :)

Suroviny

100 g
100 g
100 g
4 ks (vyšľahaný sneh)
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame masielko s práškovým cukrom, postupne primiešame múku (ja som mala po ruke hladkú pohánkovú) s vanilkovým cukrom, vmiešame sneh z bielkov. To je šicko.

  2. 2

    Naplníme cukrárenské vrecko zmesou a na papier na pečenie vytláčame cca 6cm prúžky. Upečieme na 200 oC približne 8 - 10 min. Ja som cesto rozdelila na tri dieliky, do jedného som dala kakavko, do druhého sušený zázvor a tretie som nechala vanilkové. Po upečení necháme vychladnúť a papáme s červeným vínkom. Dobrotka :)

Diskusia k receptu

zdezda
jéééééj, tie zázvorové, ďumbierové musia krásne voniať :-)
angelheart
vyzerá to zaujímavo, takže ukladám a mám 2 otázky, ak môžem - koľko asi kusov z tejto dávky vyjde (aby som vedela, koľko toho narobiť) a ako dlho to asi vydrží.
Vopred ďakujem.
skinx
aaano tie zazvorove boli super :) ale prednost davam kakavku :))

angelheart: z jednej davky vyslo presne tolko, co je na tom tanieriku :) okrem jedneho, ktory som este zozrala pred tym :) je to suche pecivko, teda by to malo vydrzat dost dlho :) my sme to zjedli hned, takze nemam odskusane :)
angelheart
@skinx - ďakujem, takže začnem na dvojnásobnej dávke, lebo toto nám bude asi málo, suché pečivko je super, cukor asi vymením za niektoré sladidlo, aby mohol aj otec-cukrovkár
skinx
ja som tiez chcela vymenit, obvykle biely cukor nejedavame...ak tam pouzijes nieco zdravsie poprosim info :)
evanaaa
Ak by tam mohla ísť hladká celozrnná, miesto cukru dám sladidlo a môžem mlsať pri telke, či knihe.
mikat
@evanaaa , určite sa bude dať nahradiť aj múka celozrnnou, aj cukor trstinovým. @skinx , chcem sa opýtať, koľko zázvoru si dala na to množstvo?
skinx
mikat, tych zazvorovych bolo 8-9 ks, tak asi pol malej cajovej ? sypala som zo sacku priamo do cesta, ale tipujem takto nejako :)

jeka
dakujem pekne za receptík,ukladám do KK a určite vyskúšam.
jeka
dakujem pekne za receptík,ukladám do KK a určite vyskúšam.
ludka10
..prima receptik, vnucata sa potesia ked im to potom este zlepim s nutelou.... ale ja sa uz tiez tesim, mam rada sladke aj ked.......vsetkeho s mierou
skinx
mnam, nutela :) dobry napad :D a dobru chut! :))
angelheart
vďaka za recept, robila som zo 100 g celozrnnej ovsenej múky a so sladidlom Imber Fruit (sladivosť 1:4) 25 g a trochu fruktózy s vanilkovou príchuťou...ak to niekto bude ešte skúšať so sladidlom a nie cukrom...zdalo sa mi to dosť sladké, tak sladidla asi trochu menej.
Ale je to super, neviem, či to nezjem skôr, ako sa rodinka vráti :))))
pivonka
Tak som dnes vyskúšala recept na mačacie jazýčky od sympatického taliana Emanuela. Možno, že keď sa ochutia, tak ako urobila @Skinx , tak sú lepšie. Ja som ich piekla bez príchute a bohužiaľ musím povedať, že nič moc.
siminimie
idem aj ja skúsiť na nedeľné maškrtenie k čajíku alebo ku káve :)
siminimie
tak robila som to, ale cesto sa mi zdalo veľmi riedke, všetko sa mi to neskôr v rúre zlialo dokopy tak som to musela prerezať počas pečenia, nabudúce dám viacej múky :)
skinx
:) kurňa, zabudla som pripisat, ze sa cukrarskym vrecuskom vytlacaju jazycky asi tak 2 cm siroke...potom sa nezleju dokopy...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia