Ligurček- epilepsia

jozka2 - bez fotkyjozka2, 30. októbra 2014

O liecivych ucinkoch Ligurceka nemusim pisat.Pouziva sa hodne v kuchyni do poievok ,omacok,salatov atd.Hovori sa mu ludove maggi. Velmi chutny je koren struhany do salatu Zobraziť celý popisO liecivych ucinkoch Ligurceka nemusim pisat.Pouziva sa hodne v kuchyni do poievok ,omacok,salatov atd.Hovori sa mu ludove maggi. Velmi chutny je koren struhany do salatu I ako priloha k jedlu. Chcem napisat jeho liecive ucinky okrem ineho na epilepsiu.Ak sa zacne brat tento liek NESMIE sa vynechat ani jeden krat.Ked clovek zacne pit mozu sa ataky zastavit,ale nesmiete sa s tym uspokojit musi sa doliecit uplne.Ligurcek sa nesmie pouzivat pri ladvinovych problemoch.PORADTE SA SO SVOJIM LEKAROM.

Suroviny

1 koreň




Postup

  1. 1

    Vykopat aspon 3 roky stary koren Ligurceka,dobre vymyt,oskrabat vrchnu vrstvu,porezat velkostou ako fazula.

  2. 2

    Zaliat 1 pohar/250 ml/ porezaneho korena s 1/2 L vodky,nechat stat v tmavom mieste 15-20 dni. pit po 1PL 3 x denne,30 min.pred jedlom,kym sa cely roztok nevypije. Pit mozu aj nervozni ludia obdobne ako epileptic,velmi uspokojuje.Zopakovat mozno kazde 2-3 roky./nemusi/.

  3. 3

    Ak sa listie ligurceka vari ako caj,je to vynikajuci napoj na piesok v ladvinach a ked sa zjedia 3-4 listocky, rano na hladny zaludok, vyborne cisti krv.Velmi dobre je odvarom oplachovat hlavu po umyti...

Diskusia k receptu

babidka
@jozka2 , toto je uz prisilna kava aj pre mna :-)Presne si to vystihla @mirop...Kazdy kto sa stretava s epilepsiou /ci v pracovnej oblasti alebo v sukromi/ vie , ako mozu taketo doporucenia napokon dopadnut . Bez ohladu na to,co si kto mysli o medicine , lekaroch a ich postojoch k liecbe - toto je oblast ,ktora sa nemoze brat na lahku vahu .Nuz, ked ma clovek lupiny na hlave a skusa rozne odvary a vodicku... mozno raz na ten svoj liek pride . Ale zjednodusit liecbu epilepsie na macerat z ligurceka ? Epilepsia nie je ochorenie , ktore sa lahko diagnostikuje a este tazsie a zlozitejsie sa lieci . To by si mal kazdy uvedomit .
jozka2
Babidka o dolezitosti uzivania liekov a zlozitosti kazdej choroby som informovana aspon tak ako ty.Uvedomujem si,ze moje recepty su prisilne caffe pre kazdeho kto ich cita,lebo nie su cajikom na nadchu,ale na zavazne choroby.Davam ich s vedomim,ze ich pisali ludia a lekari,kde su uvedene mena adresa kde byvaju,je tam uvedene meno kazdeho lekara aj kolko rocnu prax ma a aj kde posobi.Myslim si,ze ziaden lekar by neriskovala svoju licenciu ak by ho niekto zazaloval,ze poskodil jeho zdravie,ALe preto sa treba poradit s lekarom odbornikom ako na to dalej,lebo on pozna zavaznost choroby,pozna zdravotny stav kazdeho pacienta,preto tam pisem poradte sa.
Babidka a ako mi vysvetlis,ze tzv. ,,Uhrnutie-Z OCI-"posobi na deti I ludi tak,ze odpadavaju kym sa im neda pomoc a liecit sa to neda inac ,iba zacitavanim s uhlikmi.
Nechcem vnucovat svoje recepty nilomu.Tak ako kazdy kolacik upecies,alebo neupecies.
jarbra
mila@jozka - zlaticko a preco si sa tak rozhodla, ze ich nepridas? Nechcem Ta presvedcat, nuz je to na tebe, ako sa rozhodnes, ale bola by som rada a mam zaujem o tvoje dalsie recepty, len mi porad kde Ti mam napisat e - mail adresu ? Pekny den.
jarbra
@jozka2 prepac, ... som to popletla :-) medzi tym som pozrela dalsi tvoj recept a napisala som nespravny komentar k receptu ... Sorry
pusta
@all
prepáčte, ale zrejme ste epilepsiu zblízka nikdy nevideli :(
nemáte ani len púhu predstavu, čo je Epilepsia, ked sa raz diagnostikuje, nikdy sa nedá hovoriť o jej vyliečení, mám na mysli farmakologické liečenie, dá sa hovoriť len o rôzne dlhom bezzáchvatovom štádiu. viac nenapíšem, otázka je aj pre skúsených lekárov veľmi zložitá.
jozka2
2010,necudujem sa,tvojmu obrazku, ty si stale extravaganza.
Rad zosmiesnujes ludi a si nadseny hlavne ak sa ti dari.Ja viem,ze si mudry,ale ber na vedomie, ani ludia okolo teba nezeru seno,Niekedy ta neviem,kde zaradit,vystupujes ako velky svetak a potom to svoje logo zvratis na minimum,nechcem ti v nicom oponovat,zaiste na teka nemam,ale stale prinesies nieco co svedci prepac mi o tvojej hluposti.Ako napr.ten tvoj chyrny obrazok ako ludia jedia vo svete zelene paradajky.Pravda,ze jedia,ale prave tam s kade si pridal tento obrazok zjedia aj Velke H.Neazskodilo by ti ak by si niekedy cital aj medzi riadkami ty mudry z premudrych.vystatujes sa tu vyrazmi ako by ini ludia boli pre teba iba zberba blaznov,ako sati to poviedlo s tymi salatmi az si recept stiahol prave pre jeho nezdravy komentar,ze?
babav
@jozka , prehanas to !Ziadny lekar by neriskoval svoju licenciu?Vo svete je plno sarlatanov ,ktori ryzuju peniaze na o v e r e n y ch "natural remedies " pokial im na to nepridu.Kolko rokov sa presadzovalo uzivanie vitaminov ?
Podla poslednych vyskumov to bolo zbytocne ,lebo zdrave ucinky ,ktore im pripisovali ...nulove!Nedavno vyslo najavo ,ze vytazok zo zeleneho caju , ktory mal mat zazracne ucinky na ludsky organizmus bol vymysel,ale kolko tohto zazracneho prasku stihli predat nikto nehovori .Keby vsetky tie bylinky a recepty boli ucinne pre vsetky choroby...uz by sme nepotrebovali lekarov.Ak sa pacienti ,ktori maju velmi vazne zdravotne problemy chytaju aj slamky ...rozumiem ,ale prevenciu bez suhlasu s vlastnym lekarom kazdeho jednotlivca neuznavam.To je moj nazor,ktory nikomu nevnucujem .Este poznamka k tym uhlikom ....byt tebou by som ich vymazala ,nezijeme
v staroveku.

jozka2
babav,zial s tymi uhlikmi je to Pravda.Ja nemam casu odpisovat n ikomu ani vnucovat co je dobre a co nie a ako pises,mala som kludny zivot na co potrebujem vnasat do neho nepokoj pre nejaky recept a znasat tieto urazky.

2010,chcela som poziadat redkciu o vymazanie tvojho obrazku,ale to neurobim,necham ho len preto,aby kazdy co,len troche inteligentny clovek si urobil obraz o vyske tvojho IQ.
1x jozka2
methi
""Pravda,ze jedia,ale prave tam s kade si pridal tento obrazok zjedia aj Velke H."" Tejto vete nerozumiem.
katkasugar
A ja zas nerozumiem tejto vete: ,,Babidka a ako mi vysvetlis,ze tzv. ,,Uhrnutie-Z OCI-"posobi na deti I ludi tak,ze odpadavaju kym sa im neda pomoc a liecit sa to neda inac ,iba zacitavanim s uhlikmi"
Toto patri na Varechu? Nejaka zacitavacka s uhlikmi?
mirop
uhliky.... z oci.... hahaha.... no to vysvetluje vsetko...
@radost ono nejde o to ze to nikomu neuskodi, lenze ludia zblbnuti podobnymi receptami stracaju cas, kedy by sa choroba uz naozaj mohla liecit a ked pridu potom za lekarom, uz moze byt neskoro
jozka2
Chcela by som na margo receptu napisat,ze nerozumiem preco ste sa s takou vervou pustili do tohoto receptu.Moze mi niekto z vas napisat co je tan zle a ako by to malo byt?Je to LIGURCEK nas znami ligurcek Tolko krat ospevovany aky je vynikajuci a ako nahle je tam pripisana epilepsia idete ma zniest zo sveta,zamyslel sa niekto z vas o com to je?O nicom,vybrat kuru na epilepsiu a ak to ma zastavit ci predlzit cas atakov,ktore su strasne a pomohlo by to co len jednemu cloveku vyhrali sme sportku,lebo ten clovek nebude trpiet tazkymi a nikdy nepredpovedajucimi atakmi.Mozte sa vysmievat zo mna kolko cjcete,dala som to tu a ak niekomu pomoze a ten clovek este sa aj ozve k tomu budem nesmierne stastna.Prepacte,ale ja verim v silu byliniek.Nepotrebujete nerobte,ako kazdy iny recept odomna.Odpisali ste ako prvu diagnostiku rakoviny,mala som zopar TS na ine recepty,mala som veeela/a redakcia vam to moze potvrdit/prave na tu diagnostiku.Nikde som nenapisala aby niekto zaznaval lekarsku vedu ci pohrdol antibiotika,napisala som skuste ci to nepomoze.Moje recepty su silne susro,lebo nie su cajiky na chripku I ked napr.tu vecne odporcany citron prave pri vysokych teplotach by sa nemal brat.
jarbra
sorry@2010 , ale ta fotka tu nema co robit je to nedostojne a ked sa niekomu nepaci tento recept, tak ho ignorujte a nekomentuje, pretoze zase sa to tu ,, nafukne ,, nastane zvada, hadky apod. ... k comu to vedie??? A este k tomu receptu: Kolko Vydavatelstiev na Slovensku vydalo knihy apod. ... o sile byliniek a prirodnych liecivach ? Urcite vela, kde su rozne recepty ci uz z kuchyne tradicnych ,, domacich lieciv ,, ktore su zname uz cele storocia. Sposoby liecby sa uz nepovazuju za babske povedacky, su to ucinne prostriedky prvej pomoci a pomahaju aj pri mnohych beznych zdravotnych tazkostiach. Zvycajne prirodne ingrediencie sa mozu pouzivat v kazdej forme, ako napoje, obklady alebo maste na okamzitu ulavu. Z vlastnych skusenosti ,, domace lieciva ,, pri popaleni, pomlazdeni alebo ustipnuti apod. zmiernuju bolest. A na zaver mojmu st. bratovi pred 4r. nasli rakovinu prostaty, dnes je medzi nami a to vdaka bylinie apod. ( mal nazor na bylinky, ako tu v komentaroch, pocas liecby a kontrol svoj nazor na bylinky zmenil je im vdacny za svoje vyliecenie ).
marianne
Mne sa paci co napisala @radost. Aj ja silne pochybujem,ze epileptik je bez lekarskeho dozoru To by bolo krajne nezodpovedne!.No tak nech sa kazdy z nich opyta svojho lekara,ci mu ta zelina neuskodi a finito,ale pochybujem,ze by mu uskodila.
pusta
@marianne , veľmi by si sa čudovala, koľko epileptikov to o sebe vie a svojvoľne k lekárovi nechodí z najrozličnejších dôvodov k lekárovi, svoju chorobu taja oni samotní ako aj ich najbližší, mnohí o nej však ani nevedia.
ohrozujú na živote tým seba a ohrozujú na živote aj svoje okolie.
nemyslím si, že ligurček niekomu ublíži, lenže som presvedčená o tom, že pomôže.
ja by som tieto tzv "recepty" skôr uvádzala ako
"pomocný prostriedok" či "podporný prostriedok" primedikamentoznej liečbe, nikdy nie ako liečbu ako takú.
myslím, že o toto tu vlastne ide, aby si to nikto mylne nezamieňal s liekom či "všeliekom", toto je tu nebezpečné.
jarbra
tak ako @radost ,@marianne napisali, aj moj nazor je, ze bylinka urcite nemoze ublizit, a tiez netvrdim, ze tuto diag. epilepsiu vylieci. Pre doplnenie, Caj z Ligurceka lekarskeho ( Levisticum officinale ) ma pikantnu chut je vhodny aj pri diete ( moj svokor ho nazyval ,, Maggi korenie ,, pestoval si ho na zahradke, robil si ho casto pre jeho pikantnu chut, kolkokrat som prisla na navstevu stale ma ponukol tymto cajom lebo vedel, ze sa stale snazim kilecka dat dole :-))) ... taktiez cerstve listy pouzival do omaciek, polievok, salatov, ryb, masla, hydin apod.). Tento caj by nemali pit tehotne zeny. Ligurcek Lekarsky ( Levisticum officinale ) pomaha vylucovat skodlive latky z organizmu, odhlienuje dychacie cesty, uvolnuje vodu z tela, posilnuje organizmus, pohybovu a nervovu sustavu a podporuje srdcovu cinnost, ba pomaha aj pri nepravidelnej mestruacii. Od mala som mala vztah ku kvetinkam, bylinkam, k stromom apod. Studovala som v Ceskej republike, musela som ovladat vsetko o kvetinkach, bylinkach apod. ...( k ceskemu nazvu aj latinsky nazov ) ostalo mi to dodnes, rada si doplnim vedomosti aj v tomto veku. Prajem Vam vsetkym pekny, pohodovy den.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia