Lieskovcové Cimpr Campr

brmbuska - fotkabrmbuska, 15. decembra 2015
Lieskovcové Cimpr Campr
Foto: brmbuska

Vynikajúce suché koláčiky...

60
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

280 g
35 g
200 g
100 g
1 ks
 na obalenie
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Suroviny dáme do misy. Lieskovce som potĺkla a chvíľu opražila na suchej panvici pred pridaním do cesta. Cesto zmiešame a dáme vo fólii do chladničky.

  2. 2

    Z cesta robíme malé guľôčky, kladieme na papier na pečenie a vidličkou stlačíme, aby sa vytvorili ryhy.

    Lieskovcové Cimpr Campr - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200 st. cca 15 min kým spodky koláčikov nezačnú byť ružovè. Ešte teplé obalíme v zmesi práškového cukru s mletou škoricou.

Diskusia k receptu

janara
prečo cimpr-campr ? evokuje to vo mne .. roztrhám ťa na cimpr-campr - teda na malé kúsky :))
vyzerajú chutne
brmbuska
Recept som našla v starom časopise a tam sa to tak volalo, tak asi pre niečo :-) Potom som našla podobný aj na nete ale úplne iné množstvá surovín, a tiež sa to tak volalo... :-)
spetkasoli
vyzeraju velmi zaujimavo, upeciem, ale s vlasskymi, lieskovce mi nerobias dobre:)
brmbuska
Práve som ich OPAŤ koštovala.. sú neskutočne jemnučké a mne vyhovuje, že nie sú extra presladené a neskutočne v nich vynikne chuť kusov lieskovcov. Dúfam, že sa všetkým podaria...
farbuska
Práve som ich upiekla - sú veľmi chutné. A lieskovcová chuť je skutočne prominentná. Vďaka za recept. Budú patriť aj do vianočného repertoáru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia