Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
180 minút na 180 °C |
Postup- Teľacie líčka očistíme a sprudka opečieme
na oleji, vyberieme a v tom istom
oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu
a cesnak, pridáme nakrájanú koreňovú
zeleninu a všetky koreniny.
- Potom pridáme paradajkový pretlak,
opečieme a podlejeme červeným vínom.
Vydusíme, pridáme asi 2 l vody a privedieme
do varu. Vylejeme na pekáč, pridáme
teľacie líčka a pečieme 2 – 3 hodiny
pri 180 °C.
- Po upečení mäso vyberieme a šťavu precedíme
a zredukujeme. Zemiaky a zeler
očistíme a dáme variť do osolenej vriacej
vody s mliekom. Uvaríme domäkka, rozmixujeme
na hladké pyré, ochutíme soľou
a olivovým olejom.
|