Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Postup

  1. Teľacie líčka očistíme a sprudka opečieme na oleji, vyberieme a v tom istom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a všetky koreniny.
  2. Potom pridáme paradajkový pretlak, opečieme a podlejeme červeným vínom. Vydusíme, pridáme asi 2 l vody a privedieme do varu. Vylejeme na pekáč, pridáme teľacie líčka a pečieme 2 – 3 hodiny pri 180 °C.
  3. Po upečení mäso vyberieme a šťavu precedíme a zredukujeme. Zemiaky a zeler očistíme a dáme variť do osolenej vriacej vody s mliekom. Uvaríme domäkka, rozmixujeme na hladké pyré, ochutíme soľou a olivovým olejom.