Letný kapustový šalát

Letný kapustový šalát
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 22. júla 2010 22:57Ďalšie jeho recepty

Recept som našla pred niekoľkými rokmi na nete. Robím ho každé leto ... a nie raz ... je dobrý a v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Je to vlastne kapustová čalamáda na rýchlu spotrebu.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme nálev. Kapustu nakrájame na jemné slížiky, mrkvu nastrúhame a cibuľu nakrájane na mesiačiky. Osolíme a necháme postáť. Potom zalejeme vlažným nálevom. Šalát by mal byť úplne zaliaty nálevom. Premiešame a po vychladnutí uložíme v chladničke. Vydrží niekoľko týždňov ... pravdaže, ak sa nezje ... :)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 23. júla 2010 o 09:51
    Mňaaaaam, robievam ho aj ja, ale bez bobkáča :-)


  • papradka, 23. júla 2010 o 22:10
    Super nápad, keď tak dlho vydrží. Vždy si urobím čerstvý, uložím do chladničky, kým ho nezjeme. Aspoň sa nemusím babrať s fľašami a sterilizáciou.


  • klaura, 23. júla 2010 o 23:09
    @papradka : mne vydrží najviac týždeň ... jem ho ráno, naobed, večer ... :) a zas robím čerstvý ....


  • sbohemrozume, 1. augusta 2010 o 13:46
    Holčiny,vy nedáváte žádnou sůl?


  • klaura, 1. augusta 2010 o 19:19
    @sbohemrozume : v recepte je napísané, že postrúhanú zeleninu posolíme. Neuviedla som množstvo, lebo solím podľa veľkosti kapusty ... tak "přimneřene" ... soľ do rozpisu ale doplním ... ďakujem :)


  • satin222, 2. augusta 2010 o 08:28
    v týchto dňoch lahodne osvieži,ja pridávam nastruhaný celer......


  • klaura, 2. augusta 2010 o 23:15
    @satin222 , zeler vyskúšam aj ja ... môže to byť dobré a zasa iné ... :)


  • sbohemrozume, 3. augusta 2010 o 16:53
    omlouvám se, špatně čtu v textu :))))


  • ailuj82, 3. júna 2011 o 16:14
    mňam, výborný :)


  • hanach, 20. septembra 2011 o 12:44
    robievam, len som naňho zabudla teraz urobím . milujeme


  • hanach, 20. septembra 2011 o 12:45
    robievam, len som naňho zabudla teraz urobím . milujeme


  • violetacamorova, 6. októbra 2012 o 00:49
    Dnes urobený, chválim recept. Pridala som aj zeler, bála som sa trochu tej kombinácie, ale je to skvelý recept, a ešte som miesto cukru pridala sladidlá takže dia vylepšenie. Vďaka za recept!


  • marianne, 20. mája 2013 o 16:40
    Odskusany,je vynikajuci,dakujem @klaura



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist