Letný kapustový šalát

Letný kapustový šalát
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 22. júla 2010 22:57Ďalšie jeho recepty

Recept som našla pred niekoľkými rokmi na nete. Robím ho každé leto ... a nie raz ... je dobrý a v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Je to vlastne kapustová čalamáda na rýchlu spotrebu.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme nálev. Kapustu nakrájame na jemné slížiky, mrkvu nastrúhame a cibuľu nakrájane na mesiačiky. Osolíme a necháme postáť. Potom zalejeme vlažným nálevom. Šalát by mal byť úplne zaliaty nálevom. Premiešame a po vychladnutí uložíme v chladničke. Vydrží niekoľko týždňov ... pravdaže, ak sa nezje ... :)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 23. júla 2010 o 09:51
    Mňaaaaam, robievam ho aj ja, ale bez bobkáča :-)


  • papradka, 23. júla 2010 o 22:10
    Super nápad, keď tak dlho vydrží. Vždy si urobím čerstvý, uložím do chladničky, kým ho nezjeme. Aspoň sa nemusím babrať s fľašami a sterilizáciou.


  • klaura, 23. júla 2010 o 23:09
    @papradka : mne vydrží najviac týždeň ... jem ho ráno, naobed, večer ... :) a zas robím čerstvý ....


  • sbohemrozume, 1. augusta 2010 o 13:46
    Holčiny,vy nedáváte žádnou sůl?


  • klaura, 1. augusta 2010 o 19:19
    @sbohemrozume : v recepte je napísané, že postrúhanú zeleninu posolíme. Neuviedla som množstvo, lebo solím podľa veľkosti kapusty ... tak "přimneřene" ... soľ do rozpisu ale doplním ... ďakujem :)


  • satin222, 2. augusta 2010 o 08:28
    v týchto dňoch lahodne osvieži,ja pridávam nastruhaný celer......


  • klaura, 2. augusta 2010 o 23:15
    @satin222 , zeler vyskúšam aj ja ... môže to byť dobré a zasa iné ... :)


  • sbohemrozume, 3. augusta 2010 o 16:53
    omlouvám se, špatně čtu v textu :))))


  • ailuj82, 3. júna 2011 o 16:14
    mňam, výborný :)


  • hanach, 20. septembra 2011 o 12:44
    robievam, len som naňho zabudla teraz urobím . milujeme


  • hanach, 20. septembra 2011 o 12:45
    robievam, len som naňho zabudla teraz urobím . milujeme


  • violetacamorova, 6. októbra 2012 o 00:49
    Dnes urobený, chválim recept. Pridala som aj zeler, bála som sa trochu tej kombinácie, ale je to skvelý recept, a ešte som miesto cukru pridala sladidlá takže dia vylepšenie. Vďaka za recept!


  • marianne, 20. mája 2013 o 16:40
    Odskusany,je vynikajuci,dakujem @klaura



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist