Letný kapustový šalát

Letný kapustový šalát
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 22. júla 2010 22:57Ďalšie jeho recepty

Recept som našla pred niekoľkými rokmi na nete. Robím ho každé leto ... a nie raz ... je dobrý a v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Je to vlastne kapustová čalamáda na rýchlu spotrebu.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme nálev. Kapustu nakrájame na jemné slížiky, mrkvu nastrúhame a cibuľu nakrájane na mesiačiky. Osolíme a necháme postáť. Potom zalejeme vlažným nálevom. Šalát by mal byť úplne zaliaty nálevom. Premiešame a po vychladnutí uložíme v chladničke. Vydrží niekoľko týždňov ... pravdaže, ak sa nezje ... :)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 23. júla 2010 o 09:51
    Mňaaaaam, robievam ho aj ja, ale bez bobkáča :-)


  • papradka, 23. júla 2010 o 22:10
    Super nápad, keď tak dlho vydrží. Vždy si urobím čerstvý, uložím do chladničky, kým ho nezjeme. Aspoň sa nemusím babrať s fľašami a sterilizáciou.


  • klaura, 23. júla 2010 o 23:09
    @papradka : mne vydrží najviac týždeň ... jem ho ráno, naobed, večer ... :) a zas robím čerstvý ....


  • sbohemrozume, 1. augusta 2010 o 13:46
    Holčiny,vy nedáváte žádnou sůl?


  • klaura, 1. augusta 2010 o 19:19
    @sbohemrozume : v recepte je napísané, že postrúhanú zeleninu posolíme. Neuviedla som množstvo, lebo solím podľa veľkosti kapusty ... tak "přimneřene" ... soľ do rozpisu ale doplním ... ďakujem :)


  • satin222, 2. augusta 2010 o 08:28
    v týchto dňoch lahodne osvieži,ja pridávam nastruhaný celer......


  • klaura, 2. augusta 2010 o 23:15
    @satin222 , zeler vyskúšam aj ja ... môže to byť dobré a zasa iné ... :)


  • sbohemrozume, 3. augusta 2010 o 16:53
    omlouvám se, špatně čtu v textu :))))


  • ailuj82, 3. júna 2011 o 16:14
    mňam, výborný :)


  • hanach, 20. septembra 2011 o 12:44
    robievam, len som naňho zabudla teraz urobím . milujeme


  • hanach, 20. septembra 2011 o 12:45
    robievam, len som naňho zabudla teraz urobím . milujeme


  • violetacamorova, 6. októbra 2012 o 00:49
    Dnes urobený, chválim recept. Pridala som aj zeler, bála som sa trochu tej kombinácie, ale je to skvelý recept, a ešte som miesto cukru pridala sladidlá takže dia vylepšenie. Vďaka za recept!


  • marianne, 20. mája 2013 o 16:40
    Odskusany,je vynikajuci,dakujem @klaura



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist