Letný guláš v pravom slova zmysle

2010 - bez fotky2010, 1. januára 2011
Letný guláš v pravom slova zmysle
Foto: 2010

To sa stane ked clovek zije dlho vonku a slovo gulas zoberie doslovne , ale nemastny skoro dietny prisposobeny miestnym chutiam a zimne jedlo Zobraziť celý popisTo sa stane ked clovek zije dlho vonku a slovo gulas zoberie doslovne , ale nemastny skoro dietny prisposobeny miestnym chutiam a zimne jedlo podavane cez leto len ako chutovka v malych miskach ako jeden z chodov. Takze ziadne knedle , zahustenie mukov, ani chlebom .

20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
1
1 nasekaná velka
3 struciky
1lyzica
2 lyzice
2 mladá
300 g
2 lyzice
400 ml  vo vlatnej šťave
1 veľká farebná mäsitá
2
3 lyzice
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Nejdem moc rozpisovat lebo budem aj tak ukamenovany ako som mohol dopucit klasicky gulas takymto sposobom.

  2. 2

    Hovadzie maso , zadne nakrajame na mensie kocky a dame zatiahnut. Slaninku -pancetu nakrajame na drobno a na troche oleja oprazime pridame cibulu , cesnak dame oprazit na oleji pridame cervenu papriku a rychlo preprazime. Pridame k hovadziemu masu , podlejeme vodou pridame bobkovy list a nove korenie , cierne korenie na kolecka nakrajanu klobasu a shitaki hriby dame dusit do skoro makka.

  3. 3

    Tu je hlavny rozdiel medzi klasickym gulasom ktory je husty z rozvarenej zeleniny. V nasej letnej variante sa zelenina pridava postupne aby bola stale v celku . Posledne sa pridaju cherry paradajky vo vlastnej stave a na drobno nakrajana petrzlenova vnat, Kdo chce viac stiplave ochuti si cerstvymi nakrajanymi fefronkami na drobno nakrajanymi v miske tak ako je zvykom v azii.

Diskusia k receptu

frezia68
Výbornýýýýýý,tiež robím viaceré varianty a chutí,nemusí byť vždy " klasický"a dnes sme mali podobný.
frezia68
A zabudla som ,to teplo trocha závidím,pekné foto ako vždy.
marianne69
V pravom zmysle slova,mam nan obrovsku chut:-)ta fotecka je veeelmi pekna...podaril sa ti vynikajuco,super gulasik...
gittka
neviem prečo,ale ja mám radšej také jedlá,ktoré nie su zahustené.a tak je u nás vždy problém,manžel zbožnuje husté a mna ide s toho porazit...ten tvoj je dokonalý!!!perfektné...
sovka62
Práve takýto ľahučký gulášik by mi chutil, po všetkých tých ťažkých jedlách, ktoré kvôli tradícii jeme už vyše týždňa.
bozulka
Vyzerá dobre,neskúšal si dať miesto petžlenovej vňate celerovú?Trošíčku to zmení chuť,ale zmena je život.Aj v letných časoch želám všetko najlepšie v Novom roku a teším sa na ďalšie /zaujímavé/recepty.
2010
bozulka, aj tebe hlavne vela zdravia, robil som aj s celerovou vnatou pridam...
igoro
fajnove, tiez mam rad akuratne uvarenu zeleninu, tak ze je ju citit. niekedy vyskusam
sugarpop
Podľa môjho názoru ani nejaký tradičný recept na guláš neexistuje, každý si ho robí aspoň trochu podľa seba. A toto náhodou tiež vôbec nemusí byť zlé :)